POKUŠAO UĆI U BIH Na graničnom prijelazu u Hercegovini otkriven Nizozemac osumnjičen za pokušaj ubojstva

Granična policija kontrola
Ilustracija/Hercegovina.info

Na graničnim prijelazima u BiH otkriveno je deset osoba prema potragama Interpola, sudova i policije.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Orašje, 20. srpnja 2023. godine, lišili su slobode J. B. (1996.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GP BiH Gradiška, 20 srpnja 2023., lišili su slobode bh. državljanina, B. M. (1981.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška.

Dan ranije, 19. srpnja 2023., službenici ove jedinice su lišili slobode Ž. E. (1994.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška. Predan je službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GP BiH Trebinje, 20. srpnja 2023., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Ivanica lišili su slobode J. N. (1993.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predan službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje. Uz navedeno, 19. srpnja 2023., službenici ove jedinice su lišili slobode S. B. (1995.) jer je utvrđeno da je Policijska uprava Zvornik
raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela falsificiranje isprave. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Ivanica i predan službenicima Policijske uprave Trebinje.

Pripadnici Jedinice GP BiH Zvornik, 20. srpnja 2023., prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Karakaj lišili su slobode Z. R. (1985.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela nasilje u obitelji. U tijeku dana bit će predan nadležnom organu.

Prethodno, 17. srpnja 2023., pripadnici ove jedinice predali su M. D. (1987.) službenicima Policijske uprave Zvornik, nakon što je ustanovljeno da je spomenuta policijska stanica raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela teška krađa. Državljanin Republike Srbije je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak.

Nizozemac otkriven u Hercegovini

Pripadnici Jedinice GP BiH Doljani su 19. srpnja 2023. prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orahovlje lišili slobode Y. A. J. (2003.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo za ovim državljaninom Nizozemske raspisalo potragu zbog kaznenog djela pokušaj ubojstva. Predan je službenicima MUP-a Županije Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GP BiH Aerodrom Tuzla, 18. srpnja 2023., na letu za Dortmund, lišili su slobode A. B. (1982.) jer je utvrđeno da je Policijska uprava Zenica raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela izbjegavanje izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predan službenicima Policijske uprave Zenica.

Dan ranije, 17. srpnja 2023., pripadnici Jedinice GP BiH Aerodrom Sarajevo su lišili slobode državljanina Republike Turske, D. C. (1985.). Provjerama je utvrđeno da je Interpol Bukurešt raspisao potjernicu za njim zbog kaznenih djela ilegalne migracije i falsificiranje isprave. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Istanbula. Predan je službenicima Sudske policije Suda BiH.