POKUŠAO UĆI U BIH Na graničnom prijelazu jedna osoba uhićena zbog ubojstva

granična policija uhićenje
Ilustracija

Tijekom vikenda na graničnim prijelazima uhićene su četiri osobe zbog različitih kaznenih djela.

Pripadnici postrojbe Granične policije (GP) BiH Višegrad, 16. srpnja 2023. godine, lišili su slobode P. V. (1994.), državljanina Republike Srbije. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Dan ranije, 15. srpnja 2023., službenici ove postrojbe su lišili slobode O. B. (1993.) jer je utvrđeno da je Policijska uprava Visoko raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela krivotvorenje isprave. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Uvac i predan službenicima Policijske uprave Visoko.  

Pripadnici postrojbe GPBiH Bijeljina, 15. srpnja 2023., lišili su slobode Č. J. (1952.), nakon što je ustanovljeno da je Centar javne sigurnosti Bijeljina raspisao potragu za njim zbog kaznenog djela ubojstvo. Državljanin BiH i R. Srbije je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Rača. Predan je službenicima Policijske postaje Bijeljina.

Pripadnici postrojbe GPBiH Dobrljin su 15. srpnja 2023. prilikom ulaska u BiH na prijelazu Kostajnica lišili slobode Z. Ć. (1987.). Utvrđeno je da je za ovim bh. državljaninom, Osnovni sud u Prijedoru raspisao potragu zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Predan je službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.