Pokop ubijene djece u Zagrebu, u Neumu dan žalosti

Pokop ubijene djece u Zagrebu, u Neumu dan žalosti
Hercegovina.info

Pokop troje ubijene djece ubijene u Zagrebu planiran je prekosutra u poslijepodnevnim satima u tom gradu, dok će u Neumu, gdje živi majčina obitelj, i gdje su i djeca boravila tijekom ljeta biti proglašen dan žalosti. 

"Prema zadnjim informacijama koje imam pokop će biti u Zagrebu. Općina Neum proglasiti će dan žalosti, ovdje živi obitelj djece, s kojom suosjećamo u ovim teškim trenutcima", potvrdio je za Hercegovina.info načelnik Neuma Dragan Jurković. 

Još se ne zna, a vjerovatno nikad i neće znati što je oca monstruma ponukalo da ubije vlastitu dječicu, blizance u dobi od sedam godina i dječaka od četiri godine. Prvo ih je otrovao tabletama, a zatim ugušio, dok je sam pokušaj samoubojstva preživio i uspješno se oporavlja. Vijest o smrti troje anđela, čije je nevine živote prekinuo onaj koji ih je trebao štititi na ovom svijetu potresla je regiju. Potreseni su i policajci koji su zatekli mrtvu djecu, a od čega će se zasigurno oporavljati do kraja života.

Odluka o proglašenju Dana žalosti u Općini Neum

Povodom tragičnog događaja u kojemu je smrtno stradalo troje maloljetne djece, načelnik općine Neum, Dragan Jurković proglasio je 29. rujna (srijeda) Dan žalosti na području općine Neum.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola kopljana na zgradi Općine Neum, te na zgradama Javnih poduzeća i Ustanova kojima je osnivač Općina Neum. Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati program javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su svoje poslovanje  obavljati primjereno Danu žalosti.

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u “Narodnom listu- službenom glasniku Općine Neum”.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.