POJAČANA KONTROLA Zaplijenjeno 4200 komada preparata za potenciju i 8,5 kg srebra

Zapljena srebra UNO BiH
UNO BiH

Vršeći pojačane provjere putničkog prometa, ovlaštene službene osobe Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalni centar (RC) Tuzla, otkrili su prilikom pregleda i pretresa putničkog motornog vozila neprijavljenu robu. 

Pronađena je veća količina neprijavljene robe (4200 komada preparata za potenciju Kamagra). Pored toga u dva vozila otkrivena su još dva carinska prekršaja gdje je pronađena neprijavljena roba (farmaceutski preparati).

Zapljena srebra UNO BiH

U drugoj odvojenoj akciji, a u suradnji sa službenicima Grupe za obavještavanje RC Tuzla, a na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju izvršili su istovremenu provjeru i kontrolu prometa i porijekla roba i u tom slučaju pronašli veću količinu robe za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija. 

Pronađeno je 8,5 kg srebrenog nakita, za koji nije postojala zakonom propisana dokumentacija i koji nije bio obilježen na propisani način, te je isti privremeno oduzet.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 125.000 KM. Protiv navedenih osoba poduzete su zakonom predviđene mjere i radnje u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

Iz Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH pozivaju sve građane da ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o utaji neizravnih poreza, to dojave na njihovu otvorenu liniju 0800 206 07 ili putem kontakta na viber broj 065/355-155. Sve prijave su potpuno anonimne i besplatne, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje UNO BiH.