POJAČANA KONTROLA VOZAČA U MOSTARU Za vikend izdano 28 novčanih kazni, dva vozila isključena iz prometa

policija MUP HNŽ
Hercegovina.info

PU Mostar, sukladno planu aktivnosti, na području Mostara, provela je akciju pojačane kontrole prometa, koja se odvijala od 26.01.2024. godine od 20:00 sati do 27.01.2024. godine do 04:00 sata.
U operativnoj akciji, pored pripadnika prometne policije, sudjelovali su i inspektori Odjela kriminalističke policije PU Mostar, koji su obavljali poslove iz svoje nadležnosti.

Policijski službenici PU Mostar, za vrijeme trajanja akcije, kontrolirali su 46 motornih vozila i vozača, te poduzeli sljedeće mjere, sukladno Zakonu o sigurnosti na cestama BiH i drugih propisa:

-zbog vožnje pod utjecajem alkohola, iz prometa je isključeno 18 vozača motornih vozila, te isto toliko uručeno prekršajnih naloga.

-zbog neregistriranih motornih vozila, 2 su vozila isključena iz prometa i vozačima je uručen prekršajni nalog.

-zbog upravljanja motornim vozilom, bez položenog vozačkog ispita iz prometa je isključen jedan vozač i sankcioniran sukladno Zakonu.

-još je uručeno 7 prekršajnih naloga, po drugim prometnim prekršajima.

Rezime operativne akcije po uočenim prekršajima, izrečeno je 28 novčanih kazni, a od toga 18 zaštitnih mjera zabrane upravljana motornim vozilom, u trajanju od 30 do 60 dana, te su iz prometa isključena 2 motorna vozila.