Pojačan promet na četiri granična prijelaza na izlazu iz BiH

Pojačan promet na četiri granična prijelaza na izlazu iz BiH
Hercegovina.info

Jutarnja magla jutros mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Iz BIHAMK-a stoga pažnju skreću  na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolnik. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na cesti. 

U tijeku su radovi na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, zbog čega se prometuje usporeno, pretjecajnom trakom. Vozači se stoga pozivaju da na ovoj dionici voze opreznije.

Na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići promet se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U tijeku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tijekom dana prometuje naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-4:30 sati) promet kroz tunel obustavlja.

Od ostalih prometnica sa aktualnim radovima izdvajamo puteve: Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Gradina, Orašje, Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.