VIDEO  Pogledajte vizualizaciju poddionica Tarčin - Ivan i tunel Ivan

autocesta vizualizacija

... podionica Tarčin-Ivan dužine 6,8 km, LOT 2 tunel Ivan dužine 2 km, te dionice Poprikuše-Nemila dužine 5,1 km, a koji bi trebali biti raspisani u drugoj polovini 2018. godine.

Istovremeno bit će raspisani i tenderi za usluge nadzora na ovim dionicama autoceste. Dionica će imati monumentalne objekte u vidu tunela i mostova. Most Raštelica 1 bit će dugačak 517 metara, most M2 bit će dugačak 609 metara, a tunel Ivan bit će dugačak 1.761 metar i bit će pozicioniran ispod postojećeg tunela Ivan na magistralnom putu M17.

Na dionici su planirana i dva odmarališta. Inače, ukupna vrijednost investicije za izgradnju ove dvije dionice iznosi 235 milijuna eura, od čega je kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) osigurano 120 milijuna eura a kod Europske investicijske banke (EIB) 90 milijuna eura.

Ostatak novca će biti uložen iz grant sredstava i vlastitih sredstava JP Autoceste FBiH. Projektiranje je gotovo okončano, kao i eksproprijacija, a početak radova se može očekivati krajem 2018. godine.