FOTO  Pogledajte posljedice nevremena u Mostaru, vatrogasci imali pune ruke posla

stablo na kolniku nevrijeme Mostar
Hercegovina.info

Olujno nevrijeme s jakim udarima vjetra pogodilo je Mostar u večernjim satima u noći s utorka na srijedu.

Prema prikupljenim informacijama Operativnog centra civilne zaštite u Hercegovačko-neretvanskoj županiji najviše je pogođen grad Mostar, gdje su vatrogasci imali veći broj intervencija koje su uključivale pilanje i uklanjanje oborenih stabala s kolnika, kao i s automobila. Uslijed olujnog nevremena došlo je do prekida napajanja električnom energijom u naseljima: Miljkovići, Polog, Kozice i Međine. Svi kvarovi će biti otklonjeni tijekom dana.

Mostarski vatrogasci imali su pune ruke posla, pa su tako od ponoći do tri sata ujutro vršili tehničke intervencije na osam lokacija.

Od 00:15 do 00:30 sati uklanjali su oboreno stablo s kolnika u Ul. kneza M. V. Humskog. Od 00:35 do 00:50 sati trajala je intervencija uklanjanja stabla s kolnika u Ul. kralja Tomislava, a od 00:55 do 01:20 sati s ceste u istoj ulici. Od 00:55 do 01:20 sati vatrogasci su uklanjali stablo s ceste na vrhu Avenije.

Šteta je nastala i na automobilima, pa su tako od 00:55 do 01:50 sati imali intervenciju uklanjanja oborenog stabla s automobila u Zagrebačkoj ulici. Na kolnicima u Kočinama i u Šantićevoj ulici također je bilo potrebno ukloniti stablo, a intervencija je trajala od 01:00 do 02:20 sati.

Od 02:30 do 02:50 sati mostarski vatrogasci uklanjali su oboreno stablo ispred ulaza zgrade na Bijelom Brijegu.

Na području grada Konjica uslijed olujnog vjetra došlo je do prekida napajanja električnom energijom u naseljima: Buturović Polje, Parsovići, Ostrožac, Gorani, Lukomir i Lađanica.

Općinu Jablanica pogodilo je kišno nevrijeme i dovelo do začepljenja cestovnih šahtova i većeg broja vatrogasnih intervencija.

Na području općine Prozor-Rama posljedice nevremena su slične kao i u ostalim općinama, s tim da je napajanje električnom energijom uredno. Zabilježeno je nekoliko intervencija na uklanjanju oborenih stabala i crijepa s kolnika.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.