VIDEO  Pogledajte kako je izgledao Križni put na brdo Hum

Križni put Hum

I na ovaj Veliki petak tradicionalno se održala pobožnost Križnoga puta na brdo Hum iznad Mostara, koja je okupila na tisuće vjernika. Dan kad se katolici prisjećaju Isusove muke, kojom je prema biblijskoj predaji, otkupio grijehe svijeta predvodio je mostarski biskup Petar Palić koji je ukazao na značaj ovog dana i pohoda na mostarsko brdo.

Na Facebook stranici Hrvatskog Doma herceg Stjepana Kosače objavljen je video od tog dana, a u opisu objave su naglasili da je video pripremio studio Joker uz potporu UDIVDRHRHB HVO Mostar, na čelu sa predsjednikom Milom Pušićem. Pogledajte kako je sve izgledalo.

Podsjećamo, vjernici grada Mostara iz svih šest župa (Marija Majka Crkve-Katedrala, Sv. Ivan Apostol i Evanđelista, Centar-Zalik, Sv. Petar i Pavao, Sv. Matej Apostol i Evanđelista, Rudnik, Sv. Toma Apostol, Bijeli Brijeg, Sv. Marko i sv. Luka, Cim-Ilići) na brdu Humu imali su pobožnost Križnoga puta, a zajedno s braniteljima i pripadnicima OS BiH predvođeni su svećenicima, redovnicima i redovnicama grada Mostara.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.