VIDEO  Pogledajte kako izgleda najveće Lidlovo gradilište u Bosni i Hercegovini

Lidl u izgradnji
Biznisinfo.ba

Radovi na izgradnji velikog logističkog centra kompanije Lidl BH u Lepenici kod Kiseljaka u posljednje vrijeme su se intenzivirali.
Kako se jučer uvjerila ekipa portala BiznisInfo.ba, radovi se odvijaju punom parom a na gradilištu je veliki broj strojeva koji užurbano pripremaju teren za gradnju.

Na ovom mjestu Lidl gradi svoje centralno skladište i logistički centar za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Osim toga, kako saznaje Biznis info, Lidl je ovu parcelu u međuvremenu uknjižio u svoje vlasništvo. Ranije se parcela vodila na jednu domaću kompaniju koja je vjerojatno imala dogovor s Lidlom.

Impozantno gradilište se nalazi nadomak Sarajeva, uz samu autocestu, što će Lidlu omogućiti dobru povezanost sa svojim prodajnim centrima širom države.  

Ovo je trenutno najveće gradilište ove kompanije u Bosni i Hercegovini, a vjerovatno i cijeloj regiji. Njemački div paralelno ulazi na četiri regionalna tržišta – BiH, Crne Gore, Kosova i Sjeverne Makedonije.

Kada je riječ o BiH, jedan prodajni objekt je već izgrađen – onaj u Bijeljini, ali će čekati s otvaranjem dok još nekoliko marketa bude izgrađeno, te dok bude spremna čitava infrastruktura.

Trenutno se priprema gradnja nekoliko Lidlovih objekata u raznim gradovima. U Sarajevu je odabrana lokacija u Halilovićima ali gradnja još nije počela.

Kapital kompanije Lidl BiH trenutno iznosi 147 milijuna KM.