POGINUO PRILIKOM POVRATKA Planinar iz Srbije poginuo na spustu sa Veleža, nakon što nije mogao savladati dolazak do vrha

Spašavanje Velež
CZ RS

Tridesetdvogodišnji planinar iz Srbije poginuo je u subotu u popodnevnim satima prilikom pada sa stijene na planini Velež, ne mogavši savladati uspon do vrha planine, a helikopter koji je došao u nedjelju ujutro izvukao je beživotno tijelo mladića čija je obitelj o svemu već obaviještena, pišu Nezavisne.

Nije mogao savladati uspon pa krenuo natrag

 

Mladić se sa grupom planinara uputio ka vrhu planine, ali on nije mogao savladati cjelokupan uspon i rekao je prijateljima da se vraća natrag, a kada su se oni vraćali vidjeli su navodno odron na veoma strmom dijelu puta i pogledavši odatle ugledali njegovo tijelo na jednoj planinskoj ferati duboko ispod mjesta na stazi na kojoj su bili.

Malo prije mjesta pada on je sreo jednog svog kolegu koji je zaostao posljednji u koloni i rekao mu navodno da se vraća jer smatra da ne može savladati uspon, pa su ostali pažljivije i pregledali taj dio, da bi ga ugledali na ferati.

Isključeni elementi kaznenog djela

Da nije došlo ni do kakvog incidenta i da nema elemenata kaznenog djela potvrđeno je u Okružnom tužiteljstvu u Trebinju, pa je isključena i sumnja da je mladog planinara netko gurnuo.

Zbog očiglednog nesretnog slučaja neće biti potrebe ni za obdukcijom tijela, tako da će ono biti predano članovima obitelji unesrećenog.

Pad planinara su prijavili njegovi kolege vraćajući se nakon uspona, pozvavši Gorsku službu spašavanja, a oni odmah potom Policijsku stanicu Nevesinje u subotu oko 19.15 sati, pa su pripadnici i jednih i drugih odmah izašli na lice mjesta, gdje su djelovali na spašavanju i izvlačenju tijela zajedno sa pripadnicima Civilne zaštite Općine Nevesinje.