FOTO/VIDEO  Podsjetite se što to znači iskrena ljubav tradicionalno uz "Vedri osmijeh"

Udruga Vedri osmijeh
Hercegovina.info

Na 13. i 14. veljaču, ako se trebate podsjetiti što to znači ljubav, a onda i bar na tren posmatrati cijeli svijet najiskrenijom zaljubljenošću, na mostarskoj Šetnici Nikole Šubića Zrinskog, ispred zgrade Rektorata SUM-a u razdoblju od 10 do 14 sati, ova dva dana moći ćete sresti nasmijane korisnike Udruge "Vedri osmijeh" sa sjajnim poklonima koji će vam vratiti baš najvedriji osmijeh na lice. 

Naime, sada već tradicionalno, četvrtu godinu po redu događaj "Doručak s ljubavlju" se održava povodom Valentinova zajedno sa studentima Filozofskog fakulteta, a sama ideja je bila da korisnici Udruge upoznaju studente i studentski život, jer nažalost nemaju priliku studirati.

"Svakako, poruka Valentinova je ljubav, pa smo shvatili da bi bilo lijepo da postane vidljiva njihova količina ljubavi za sve. Pripremali smo oku i nepcu primamljive poklone. Ručno rađene ruže sa slatkišima, prirodne sapune u obliku srca, medenjake i krafnice. Ako nas nažalost vrijeme ne posluži, bit ćemo u prostorijama naše Udruge na adresi Fra Franje Miličevića 33. Prihod od prodaje ide za Udrugu roditelja i djece s posebnim potrebama Vedri osmijeh", započela je Matea Kegelj, projekt koordinatorica ove Udruge za Hercegovina.info.

Udruga Vedri osmijeh

Zastanite i osjetite ljubav

Sami izlazak među vršnjake i građane Grada Mostara jako puno znači za svakog od njih.

"Možda Vam neće znati dati pravu definiciju Dana zaljubljenih, ali sigurno će znati način na koji će vam pokazati ljubav. S obzirom na to da je za nas ovo jako važan događaj, u pripreme 'Doručka s ljubavlju' bili su uključeni korisnici, roditelji korisnika te zaposlenice Udruge, koji su na pripremi proizvoda radili oko mjesec dana", kazala je Kegelj.

Udruga Vedri osmijeh

Koliko je ovaj događaj sjajan govori činjenica da su ove godine primili čak i pozive da li se ove ove godine obilježava "Doručak s ljubavlju", što im je neizmjerno drago, jer je njihov rad i prepoznat i cijenjen.

"Prve dvije godine bili smo na Kampusu SUM-a, međutim kako je vrijeme ispitnih rokova studenata je manje. Prošla godina na Šetnici protekla je u odličnoj atmosferi. Družili smo se s našim sugrađanima, u vrijeme kada svi nekamo žure, puni su briga zaustavili smo ih i darovali im osmijeh na lice", istaknula je Kegelj, uz posebnu zahvalnost predstavnicima i studentima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Odazvao se veliki broj studenata

Ispred Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru za Hercegovina.info rekli su da studenti ovom gestom dokazuju kako je zajednički rad i djelovanje u području rada u lokalnoj zajednici nepresušan izvor osobnog rasta i nadogradnje vlastitih kompetencija.

"Studenti su se u velikom broju odazvali volontirati ovom događaju, preko 20 studenata Socijalnog rada i Logopedije odlučili su se kroz ova dva dana doprinijeti izdvajanjem svog slobodnog vremena, kako bi korisnicima 'Vedrog osmijeha' uljepšali dan", pojasnili su s ovog fakulteta.

Udruga Vedri osmijeh

Sudjelovanjem u ovakvim i sličnim događajima u kojima izravno dajemo svoj doprinos pokazujemo uključenost u svakidašnja zbivanja osoba koje nas okružuju.

"Članovi 'Vedrog osmijeha' su prije svega naši prijatelji s kojima radimo jako lijepe stvari koje nas potiču  da rastemo. Organizacija ovog događaja zajednička je inicijativa obiju strana kako bismo mladim ljudima pružili mogućnost neformalnog dijela obrazovanja kroz volontiranje za opće dobro, a osobama s invaliditetom pružili priliku da se druže s našim studentima i na taj način budu dijelom našega okruženja", naglašeno je ispred Filozofskog fakulteta za naš portal.

Za kraj, obje strane su se složile oko jednog.

"Ljubav i bliskost treba njegovati kroz cijelu godinu, ipak za Valentinovo je lijepo to naglasiti. Ljubav znači pomagati jedni drugima, a mi svaki dan gledamo naše korisnike kako jedni drugima pomažu u njihovim životima. Malim gestima pokazuju što je to prijateljska ljubav i voljeti drugoga: dodati vode, voziti prijatelja u kolicima, čitati prijatelju priču. Dođite i podržite nas", zaključili su oni.

Udruga Vedri osmijeh

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.