PODRŠKA SAMO DEKLARATIVNA Djelatnici bolnice traže veće satnice

Bolnica doktori
Ilustracija / hercegovina.info

Nezavisni sindikat uposlenika Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru danas se oglasio priopćenjem za javnost u kojem kažu da su na najnižim granama u Federaciji kada je u pitanju satnica.

„Ovim putem još jednom napominjemo da je u 8. mjesecu 2019. godine istekao Kolektivni ugovor u našoj Županiji i da nije bilo sluha od strane Vlade za naše zahtjeve ali  unatoč svemu naše medicinsko, kao  i nemedicinsko osoblje  požrtvovno odrađuje svoj posao. Primjera radi, medicinska sestra/tehničar u Sarajevskoj županiji ima satnicu 2,60 i koeficijent 2,50 ili Tuzlanska županija koja ima satnicu 2,61 i koeficijent 2,35, a u HNŽ-u kao jednom od tri najveća klinička centra u Federaciji medicinska sestra/tehničar ima satnicu 2,30 i koeficijent 2,30, čime se nalazimo na poraznom 7. mjestu u F BiH. Manji koeficijent i satnicu imaju jedino BPŽ, PŽ i HBŽ“, kaže se u priopćenju Nezavisnog sindikata uposlenika Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, koje potpisuje predsjednik Ivica Anić.

Naglašavaju suradnju sa Nezavisnim strukovnim sindikatom zaposlenika u zdravstvu  HNŽ-a te zajednički apeliraju na Vladu HNŽ-a, premijera, te ministra zdravstva HNŽ-a, da što skorije krenu u pregovore za novi kolektivni ugovor.

Obzirom da  putem redovnih tiskovnih konferencija za medije Vlada  HNŽ-a opetovano iskazuje suosjećanje sa medicinskim djelatnicima i da 'imaju u vidu s koliko entuzijazma i ljubavi medicinski djelatnici rade', nadamo se da će i  prilikom pregovora za novi Kolektivni ugovor  prepoznati naš entuzijazam i požrtvovnost i dokazati koliko cijene NAS i NAŠ RAD“, ističe se u priopćenju NS djelatnika SKB Mostar.

Nezavisni strukovni sindikat  SKB je najveći reprezentativni sindikat medicinskog i nemedicinskog osoblja u SKB, ako i u HNŽ-u.

Dodaju i da su kao takvi slali dopis Kriznom stožeru SKB-a da se jednom članu sindikata osigura aktivno mjesto u stožeru, kako bi mogli zastupati interese svojih članova i aktivno sudjelovati  u radu, te donošenju odluka Kriznog stožera SKB-a.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.