FOTO  PODNO VELEŽA DOM ZA STARE I HOTEL ZA UMORNE Islamskoj zajednici ovo je prvi put...

Hotel resort centar za stare Podveležje
Hercegovina.info

Nakon kraćeg prekida prouzročenog nevremenom Islamska zajednica je otvorila velebni kompleks u Podveležju poviše Mostara -  Kalima. Kažu da im je ovo prvi put. 

"U ime Islamske zajednice u BiH želim čestitati muftiji i predsjedniku Medžlisa Islamske zajednice Mostar na projektu kojeg su u ovih nekoliko godina uspjeli realizirati. Ovo je za nas u Islamskoj zajednici malo neobičan projekt sam po sebi. Nismo do sada imali projekte ove vrste. Ovime otvaramo još jedan prostor svoga rada. Nadamo se da će ovaj centar kao i drugi naši projekti biti od koristi široj društvenoj zajednici i svim onima koji budu tražili da nađu svoje mjesto u njemu. Želim iskazati svoje zadovoljstvo u nadi da će i menadžment ovo centra uspjeti realizirati zacrtane ciljeve koje su postavili ispred sebe te da će centar odgovoriti svojoj svrsi.", istaknuo je reis Kavazović. 

Hotel resort centar za stare Podveležje

Predsjedsnik izvršnog odbora Islamske zajednice Mostar Džafer Alić istanuo je da se radi o višegodišnjoj ideji.

"Medžlis Islamske zajednice Mostar je 2010. godine ideju o formiranju centra razvio, tražio, projektirao i izvodio radove sve do danas. Nije specifično za Islamsku zajednicu da se bavi ovakvim projektima, ali mi pokušavamo iz našeg misijskog rada naći kategorije kojima treba institucionalno pomoći i u takvom smislu je razvijena ova ideja. Jako puno je prostora u ovom segmentu treće životne dobi, ljudi koji trebaju ovakav vid usluge te smo u tom pravcu usmjerili naše aktivnosti i hvala Bogu danas službeno otvaramo ovaj kompleks. Uz njega otvaramo i jedan dio turističkog kapaciteta. To je jedan vid hotel-resorta koji će svakako na 750 metara nadmorske visine poslužiti ljudima da okuse duhovni smiraj i uživaju u predivnom krajoliku Hercegovine podno planine Velež. Moramo zavaliti dragom Bogu, ali i svima koji su sudjelovali u izgradnji ovo projekta."

Hotel resort centar za stare Podveležje

Centar broji 60 kreveta za osobe treće životne dobi, te potom 40 kreveta odvojeno u turističkom djelu. Posebna pažnja posvetit će se gastronomskoj priči.

Hotel resort centar za stare Podveležje

"Dodatni doprinos moramo posvetiti ljudima koji sami proizvode i žele plasirati svoje proizvode na tržište. U ovom djelu podveleške visoravni je jako puno takvih proizvođača. U dijelu koji graniči ovom mostarskom okruženju su povratnici. Oni imaju jako dobre proizvode koje mogu plasirati. Mi ćemo se truditi da svi oni budu prisutni u našem djelu ponude", istaknuo je. 

Kompleks vrijedan 4.5 milijuna maraka se prostire na 2.000 četvornih metara, a uključuje centar za stare, hotel, restoran, džamiju i knjižnicu.