PODNIJELI MOLBU Fahrudin Solak i Fikret Hodžić zatražili odgodu izvršenja kazne zatvora

afera respiratori, Srebrna malina, Tužiteljstvo BiH, afera respiratori, afera respiratori, Tužiteljstvo BiH, afera respiratori, Tužiteljstvo BiH, afera respiratori, Srebrna malina, respiratori, afera respiratori, suđenje, afera respiratori, vijesti, a
Ilustracija

Fahrudin Solak, suspendirani direktor FUCZ -a, koji je pravosnažno osuđen u aferi 'Respiratori' na šest godina zatvora i Fikret Hodžić, direktor Srebrene maline, koji je osuđen na pet godina zatvora, tražili su odgodu izvršenja kazne u KPZ u Vojkovićima.

''Molbu za odgodu izvršenja kazne zatvora podnijeli su Sudu osuđeni Fahrudin Solak i Fikret Hodžić, dok osuđeni Fadil Novalić, za sada, nije podnio molbu za odgodu izvršenja kazne zatvora'', potvrđeno je za Avaz iz Suda BiH.

Presudom Suda BiH u predmetu 'Respiratori' Fadil Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, Fahrudin Solak na šest godina i direktor 'Srebrne maline' Fikret Hodžić na pet godina.

Njih trojica, prema presudi, zajedno su zloupotrijebili javni sustav nabavke prilikom čega je utrošeno 10,5 milijuna KM. Novalić je kriv s obzirom na položaj premijera FBiH koji je imao, Solak zbog pozicije direktora FUCZ-a, koja je u tom trenutku bila jedna od najvažnijih instanci za pandemijske nabavke, a Hodžić kao direktor tvrtke 'Srebrena malina' koja je sudjelovala u nabavci respiratora.