POČINJE SUĐENJE MIRNESI IZ BUSOVAČE Još uvijek se ne zna gdje njezin partner troši opljačkani novac

Mirnesa S.,pljačka,Busovača

Mirnesi S., porijeklom iz Busovače, danas počinje suđenje u Stuttgartu zbog krađe 1,2 milijuna eura (2.349.594 KM) iz kompanije za transport novca u kojoj je bila zaposlena.

Prema optužnici, Mirnesa S. je 14. listopada prošle godine zakasnila na posao pola sata i sa sobom je donijela torbu napunjenu ručnicima. Kada su njene kolege otišle na pauzu u 15 sati, Mirnesa se ponašala kao da želi nadoknaditi izgubljeno vrijeme i započela svoj čin krađe, prenosi Bild.

Mirnesa je pokupila sve novčanice od po 100 i 200 eura a navodno je bunt novčanica od 5 eura ostavila.

Sav novac je stavila u kutiju na dnu torbe a preko nje je stavila druge stvari. Zatim je ušla u podrum sa svojim prtljagom. U prostoru bez videonadzora, izvadila je ručnike iz torbe i zamijenila ih novcem.

Nakon toga Mirnesa je mirno napustila tvrtku sa 1,25 milijuna eura (2.349.594 KM). Kontrole torbe nije bilo. Također, izgleda da je bilo i propusta. Kako Bild saznaje od istražitelja, otprilike dva sata nakon krađe, zaposleni u Proseguru su primijetili da postoji očigledan manjak novca.

Policija je, prema informacijama, kontaktirana tek u 20 sati. Mirnesa vjerojatno u tom trenutku više nije bila u Njemačkoj.

Ukradeni novac još uvijek nije pronađen. Vjerojatno je kod Roberta S., koji je Mirnesu “nagovorio” na ovo kriminalno djelo. On je još u bijegu.

Mirnesi S. za krađu većeg iznosa novca prijeti kazna do deset godina zatvora, a presuda se očekuje 27. srpnja 2023. godine.