Počelo zasjedanje biskupa u Mostaru, bira se novi predsjednik BK BiH

biskupi, biskupi, zasjedanje, rat, BK BiH, zasjedanje, biskupi, BK BiH, Mostar
KTA

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će svoje 83. redovito zasjedanje u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru, 21. i 22. ožujka 2022. pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tome Vukšića, dopredsjednika BK BiH, priopćila je KTA.

Zasjedanje će započeti u ponedjeljak, 21. ožujka u 9 sati, a završit će u utorak, 22. ožujka u 12 sati konferencijom za novinstvo u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru na kojoj će uz domaćina zasjedanja, biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog mons. Petra Palića sudjelovati i novoizabrani predsjednik BK BiH.

Tijekom zasjedanja biskupi će izabrati novog predsjednika BK BiH nakon što je papa Franjo, 29. siječnja 2022. prihvatio odreknuće od pastoralnog vodstva Vrhbosanske nadbiskupije nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića čime je prestao i njegov mandat predsjednika BK BiH.

Biskupi će, između ostalog, saslušati izvješća pročelnika Vijeća, Komisija, Tajništva, Katoličke tiskovne agencije Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine te Misijske središnjice i Papinskih misijskih djela BiH. Razgovarat će, između ostalog, i aktualnom stanju Crkve i društva u Bosni i Hercegovini.