Počelo suđenje za pružanje seksualnih usluga u Mostaru i Banjoj Luci

Prostitucija soba
Ilustracija

Čitanjem optužnice u Sudu BiH počelo je suđenje Ukrajinki Nataliji Nachinkin, optuženoj za međunarodnu trgovinu ljudima i međunarodno navođenje na prostituciju, a koju je nedavno Mađarska izručila BiH.

Ona je bila optužena zajedno s Ukrajinkom Asmih Zhdanovom (60), zvanom Asja, ali je predmet u odnosu na Nataliju izdvojen jer je bila nedostupna bh. pravosuđu.

One se terete da su od početka 2019. pa sve do 26. siječnja prošle godine na području Mostara i Banje Luke, djelujući zajedno i u dogovoru, organizirale grupu ljudi radi vršenja kaznenih djela, piše 'Dnevni avaz'.

Vrbovale su djevojke iz Ukrajine i Rusije kojima su plaćale avionske karte za dolazak u BiH, gdje su im pronalazile smještaj i iskorištavale ih za pružanje seksualnih usluga.

U Mostaru i Banjoj Luci u unajmljenim stanovima i apartmanima, pod krinkom masaže, djevojke su pružale seksualne usluge.

Na početku suđenja Asji u listopadu prošle godine tužitelj je kazao da se jedna djevojka Anzhela Hordienko usprotivila Nataliji i njenim prijateljima te je iz Banje Luke otišla u Mostar kod Asje, koja ju je, kako se u optužnici navodi, nastavila iskorištavati za prostituciju.

Izjava Anđele, koja se vratila u Ukrajinu, osigurana je u Sudu BiH.

Ona je ispričala da je ucjenjivana da će njena obitelj saznati čime se bavi, ako ne nastavi pružati seksualne usluge te je i fizički zlostavljana. Cijene seksualnih usluga kretale su se od 60 do 100 KM.