Počelo ponovno brojanje glasačkih listića

Počelo ponovno brojanje glasačkih listića
hercegovina.info

U glavnom središtu za brojanje glasova u Sarajevu u skladu s naredbom Središnjeg izbornog Povjerenstva BiH danas je počelo ponovno brojanje glasačkih listića s ciljem utvrđivanja rezultate izbora sa redovnih biračkih mjesta u Gradu Mostaru, javlja N1.

Središnje izborno povjerenstvo je donijelo takvu naredbu razmatrajući izvješće glavnog kontrolora za obradu, unos i potvrdu izbornih rezultata lokalnih izbora 2020. godine u Gradu Mostaru.

Ponovno brojanje glasačkih listića vrši se za razinu gradske izborne jedinice -199 na biračkom mjestu 155A014 po političkim subjektima, a radi se i na utvrđivanju broja nevažećih praznih glasačkih listića i broja nevažećih glasačkih listića po drugim kriterijima.

Istovremeno za razinu gradske izborne jedinice -199 na biračkom mjestu 155A013 vrši se brojanje glasačkih listića po političkim subjektima, utvrđivanje broja nevažećih praznih glasačkih listića i broja nevažećih glasačkih listića po drugim kriterijima i brojanje i utvrđivanje broj glasova za kandidate političkog subjekta "Ostajte ovde-zajedno za naš Mostar“.

Za razinu izborne jedinice gradskog područja 2 (Stari Grad) -155 na biračkom mjestu 155A001A vrši se brojanje glasačkih listića po političkim subjektima i utvrđivanje broja nevažećih praznih glasačkih listića i broja nevažećih glasačkih listića po drugim kriterijima.

Kada je u pitanju razina izborne jedinice gradskog područja 5 (Jugozapad) -153 na biračkom mjestu 153A006 također se vrši brojanje glasačkih listića po političkim subjektima i utvrđivanje broja nevažećih praznih glasačkih listića i broja nevažećih glasačkih listića po drugim kriterijima.

Isto se odnosi i za razinu izborne jedinice gradskog područja 5 (Jugozapad) -153 na biračkom mjestu 153A003.

Također, vrši se i otvaranje vreće sa prebrojanim glasačkim listićima sa biračkog mjesta 153A003 za razinu izborne jedinice gradskog područja 5 (Jugozapad)-153 i utvrđivanje da li se u istoj nalaze glasački listići za razinu gradske izborne jedinice -199, te ukoliko se pronađu, ovi glasački listići će se prebrojati, utvrditi rezultati i isti uvrstiti u rezultate te razine za to biračko mjesto.

Kada je u pitanju otvaranje vreće sa prebrojanim glasačkim listićima sa biračkog mjesta 155A027 za razinu izborne jedinice gradskog područja 2 (Stari Grad)-155 utvrdit će se da li se u istoj nalaze glasački listići za nivo gradske izborne jedinice -199, te ukoliko se pronađu, ovi glasački listići će se prebrojati, utvrditi rezultati i isti uvrstiti u rezultate te razine za to biračko mjesto.

Naredba je objavljena na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i smatra se da je na taj način dostavljena svim sudionicima u izbornom procesu.

U skladu sa članom 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani promatrači, mogu biti prisutni tijekom ponovnog brojanja.