POBJEŠNJELI TREBINJAC Priveden zbog nasilja u obitelji, pa ugrizao policajca

Trebinje,policija,Nasilje u obitelji,prekršajni nalog,Republika Srpska

Policijska postaja Trebinje je 3. svibnja 2023. godine, evidentirala dva kaznena djela: „sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje“ i „nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici“.  

Policijska stanica Trebinje je u srijedu oko 15.30, primila prijavu da osoba inicijala M.K. u obiteljskoj kući fizički napada, vrijeđa i upućuje prijetnje po život i tijelo članovima svoje obitelji, čime je stečena osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo "Nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici" iz člana 190. Kaznenog zakona Republike Srpske. Po primanju prijave, policijski slubenici su izašli na mjesto događaja i lišili slobode izvršitelja.  

Prilikom provođenja osobe inicijala M. K. u službene prostorije, osoba je ugrizla policijskog službenika kojom prilikom mu je nanijela tjelesne ozljede, čime je stečena osnova sumnje da je počinila kazneno djelo "sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje" iz člana 306. Kaznenog zakona Republike Srpske.  

Također, izvršenim pretresom izvršitelja pronađeno je 11 gr. zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu, za što mu je izdan prekšajni nalog na osnovu Zakona o proizvodnji i prometu opojnh droga Republike Srpske.