POBIJEDILI VLASTITU STRANKU Ljubuški je utovario toliko glasova da će imati natpolovičnu većinu u Skupštini

Izbori 2022.
hercegovina.info

Zahvaljujući dodavanju glasova čime su u nekim izbornim jedinicama izlasnost podigli prema 100 postotnoj, te preferencijama Ljubuški je ostvario najveći izborni rezultat u ZHŽ, te pobijedio vlastitu stranku. Tako će, kako sada stvari stoje imati 12 zastupnika u Skupštini ŽZH, odnosno natpolovičnu većinu. Osam Ljubušaka ulazi preko liste HDZ-a, a kako su tovarili glasove i Devedesetki tri ulaze preko njihove liste, te još jedan preko HSP-a HB.

Široki, Grude, Posušje pali su u drugi plan, te praktično potopljeni od Ljubuškog. S liste je izguran predsjednik županiijskog HDZ-a koji je kriv samo jer je Gruđanin. Izborne makinacije u BiH su realnost i prihvaćene, no čini se da je u Ljubuškom ove godine premašena svaka mjera. 

Rezultati upućuju na to da su na većem broju biračkim mjesta glasovi dodavani, ili se, što će naivni samo povjerovati, dogodila povijesna izlaznost, koja je negdje i 96 posto. Čović će reći da je ovo u Ljubuškom plebiscitarna izlaznost. Gušenje demokracije u vlastitoj stranci neće spriječiti, štoviše.