Platformistan: 'Pomalo' se ujedinjuju Elektroprivrede

Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, Neum, električna energija, napajanje, ep bih, ep hz hb, struja, provizija, ep bih, smjene, amer jerlagić, ep bih, struja, tarifa, ujedinjenje, ep hz hb, ep bih, ep hz hb, ep bih, ep bih, ep hz hb, naknada za poticanje, struja, el.struja, BIH, kupovina, Federacija BIH, struja, el.struja
Sjednicom su predsjedali Elvedin Grabovica i Nikola Krešić, generalni direktori dviju federalnih elektroenergetskih kompanija.

Kako je priopćeno iz Službe za komunikacije JP EPBiH, prva zajednička sjednica uprava u povijesti postojanja dviju elektroprivreda, rezultirala je zaključcima o formiranju zajedničkih timova u oblasti trgovine električnom energijom, distributivne djelatnosti, kapitalnih ulaganja i tima za zajednički nastup dviju kompanija prema regulatorima - FERK-u i DERK-u te Elektroprijenosu BiH i NOS-u i federalnim institucijama.

Rok za formiranje timova je 15 dana. Timovi koje će činiti stručnjaci dvaju kompanija, trebao bi omogućiti brže iznalaženje rješenja za aktualne probleme s kojima se elektroprivrede suočavaju u poslovanju i planiranju budućih aktivnosti.

Dogovoreno je i da se zajedničke sjednice uprava održavaju svakih šest mjeseci.

Čelnici dviju federalnih elektroprivreda ocijenili su sastanak u Elektroprivredi BiH kao pozitivan iskorak u unapređenju međusobnih odnosa i uspješnijem funkcioniranju obje kompanije, priopćeno je iz Službe za komunikacije JP EPBiH.

bitno.ba