PLAĆE KASNE Radnici bilećkog Komusa ponovno u štrajku

Bileća komus
Z. Lojpur / hercegovina.info

Radnici bilećkog "Komusa" jutros su stupili u štrajk, a razlog su neisplaćene plaće prema radnicima.

Zaposlenima se duguju dvije plaće, za kolovoz i rujan, kao i pola regresa koji su dobili zahvaljujući sudskoj odluci.

“Nismo imali drugi izbor nego da ponovo stupimo u štrajk. Većina nas ima kredite, a već su neki od radnika dobili obavijest od banke da i ako bude plaća, moći će podići samo neki minimalni iznos zbog duga od dvije rate. Općina Bileća kasni sa prebacivanjem novca na naš račun“, rekao je za hercegovina.info Dobroslav Kašiković, predsjednik štrajkačkog odbora "Komusa".

Bileća komus

Radnici Komusa skoro svaku svoju plaću moraju tražiti obustavljanjem rada, a sem toga kažu rade u izuzetno lošim uvjetima.

“Mi radimo svoj posao i po snijegu, kiši, vrućinama. Plaće su minimalne, ali se ne žalimo kada su redovne. Skoro svi smo podstanari, imamo kredite, a nažalost jedini način da dođemo do svojih zarada je štrajk“, istakao je Miro Šakotić, radnik "Komusa".

Bileća komus

Na lošu situaciju u tom podužeću požalio se i Zoran Ćebedžija.

“Imamo dosta problema. Kasne plaće, kasne uplate za radni staž, a mi svako malo moramo u štrajk. Ni ovaj put ne tražimo ništa nego ono što smo pošteno i mukotrpno zaradili“, naglasio je Ćebedžija za hercegovina.info.

Radnici "Komusa" posebno ističu da su prije par mjeseci dobili novo vozilo, ali koje je još uvijek neupotrebljivo jer na ulice Bileće nisu postavljeni adekvatni kontejneri.

Bileća komus