Pismo mrtvom ocu: Dragi tata Hrvatska je po prvi puta nakon rata stala u obranu Hrvata iz BiH

branitelji, hv, HVO, HVO, Mostar, Hrvatska, Europska unija, dan neovisnosti, branitelji, registar branitelja, reakcije, branitelji, Hrvatska, pismo tati, otac, domovinski rat, pismo, svjedočanstvo, branitelj, pismo tati, Hrvatska, pismo tati, Hrvatska, Hercegovina, pismo, Hrvatski branitelj, Zoran Milanović, pismo tati, Hrvatska, Hercegovina, branitelji, Hrvatska, pismo tati, pismo mrtvom ocu, pismo, progon, hrvatski branitelji, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, BIH, branitelj, pismo, prosvjedi, branitelji, Hrvatska, tajkuni, pismo mrtvom ocu, pismo mrtvom ocu, pismo tati, branitelj, zemlja, pismo, pismo mrtvom ocu, poplave, pomoć, Buna, spomenik, Mostar, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, Hercegovina, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, BIH, pismo tati, branitelj, Čapljina, Hrvatska zemlja, tužba, dokaz, Marina Radoš, Hrvatska zemlja, akcija oluja, Hrvatska, knin, hrvatski branitelji, gardijske brigade, pismo mrtvom ocu, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, homoseksualci, pismo mrtvom ocu, BIH, Hrvatska zemlja, pismo mrtvom ocu, Hr

Dragi tata znaš da je narod gladan, da ljudi nemaju posla i da nas je sve skupa opljačkala privatizacijska mafija. Narod u Hrvatskoj je mislio da će biti bolje kada se uđe u Europsku uniju, ali ništa se toga nije promijenilo. Hrvati iz BiH su postali formalno državljani unije, ali su ipak ostali izvan njenih granica.

Što je najgore te ljude i domoljube koji su iskrvarili za Hrvatsku, ista ta Hrvatska je ostavila i prodala za malu cijenu. Prvo su Hrvati gurnuti u Federaciju, a onda su svi oni koji su branili svoje domove svečano sa zagrebačkog aerodroma poslani na suđenje u Haag. Dolaskom na vlast Stipe Mesića Hrvati u BiH su za Hrvatsku postali građani ne trećeg, nego stotog reda. Za svojih osam godina mandata taj licemjer nikada nije našao za shodno da posjeti Hrvate, a istovremeno je slikajući se sa fesom na glavi podupirao bošnjački centralizam.

Dragi tata narod je ovdje s pravom razočaran u maticu koja ih je iskoristila, a onda prevarila. te prodala za par sitnih ustupaka. Bez obzira na te činjenice narod ovdje nikada nije prestao voljeti Hrvatsku, te sam sigurna da bi i danas, isto tako kao što su početkom devedesetih Hrvati iz BiH krenuli u obranu Hrvatske da joj netko zaprijeti.

I onda nekako iznenada dogodiše se prosvjedi u BiH. Gladni i nezadovoljni narod izašao je na ulice Tuzle, a onda i na ulice svih većih gradova u Federaciji BiH. Nekako sam sa simpatijama gledala na te prosvjede, jer narodu se prelila čaša strpljenja. U ovoj državi svi su gladni, i moralo se dogoditi to što se dogodilo. A onda se dragi moj tata u sve uplela politika. Odjednom su gladni umjesto plata i kruha počeli tražiti ukidanje županija, preustroj države, a vrhunac tog polikanstva je traženje da na čelo države dođe Željko Komšić.

Isti onaj Željko Komšić koji je zahvaljujući licemjerstvu, lukavošću i izbornom inženjeringu uzripirao prava Hrvatima da imaju svoga člana predsjedništva. Onda su počeli i neredi u Mostaru. Nisam mogla vjerovati da gore zgrade institucija, pa to su zajedničke zgrade svih građana. Dragi tata užasno je bilo. Mami su te scene izmamile suze na oči, i ništa nije trebala komentirati, njene suze su dovoljan komentar.

Prvog dana prosvjeda mediji u Hrvatskoj su podržavali narodni bunt. I u Lijepoj našoj je narod gladan, kao i u BiH. Osjetio se neki vakum između slika sa terena i komentara u hrvatskim medijima.

Zatim se iznenada ukazao Milanović u Mostaru. Mediji su okrenuli ploču i onda se mogla pokušati razaznati pozadina svega. Milanović je došao dati potporu miru, a samim time i Hrvatima u BiH, a briga za ovdašnje Hrvate je ustavna obveza Hrvatske i njenog premijera. Dragi tata Milanović nije baš popularan ovdje, ali je nakon ovog posjeta Mostaru sebi ako ništa priskrbio simpatije običnih malih ljudi. Njega je podržao i šef oporbe Karamarko, Pusićki su puna usta Hrvata u BiH...

Dragi tata ta nagla promjena je nešto što je konačno, bar za kratko ujedilo Hrvate u matici i skrenulo im pozornost na braću u BiH. To je dragi moj tata pozitivno i ulijeva nadu ovim ljudima da nisu zaboravljeni. Tatice moj svi su gladni i obespravljeni, ali se nipošto nije smjelo dopustiti da se socijalni but pretvori u otvorenu političku borbu. Gladan čovjek ne misli ni na što, sem na to kako će prehraniti sebe i svoju obitelj. Svi ovi političari koji huškaju isti taj narod nisu gladni niti imaju takve brige.

Eto toliko dragi moj tata, iskreno se nadam da će i ovo brzo proći, i da će narod shvatiti da je izmanipuliran od strane pojedinih političira. Pusa voli te jedino tvoje zlato.

HERCEGOVINA.info