Pijani Dubrovčanin iz Neuma ometao policiju kod Tomislavgrada

Alkotest
Ilustracija

Dana, 26.12.2021 godine u 12:35 sati djelatnici Policijske postaje (PP) Tomislavgrad zaprimili su dojavu da se magistralnom cestom M-6.1 iz smjera Posušja prema Tomislavgradu, kreće automobil Mercedes (reg. oznaka Republike Hrvatske) i da je vozač vjerojatno u alkoholiziranom stanju obzirom na način vožnje.

Djelatnici PP Tomislavgrad su u mjestu Bobara (Tomislavgrad), zaustavili navedeno motorno vozilo i tom prilikom utvrdili da vozilom upravlja L. Lj. (1979.) iz Dubrovnika, nastanjen u Neumu, nakon čega je isti odbio alkotestiranje, te nastavio sa drskim ponašanjem i pružanjem pasivnog otpora prema policijskim službenicima. 

Nakon što je isti stavljen pod kontrolu, doveden je u PP Tomislavgrad gdje je u 12:45 sati lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje.

Nakon otrježnjenja nad L.LJ. provedena je prekršajna obrada, koja je rezultirala uručenjem prekršajnih naloga iz čl. 7. Zakona o javnom redu i miru (ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji), čl. 155 st. 1. Zakona o osnovama sigurnosti na cestama (sudionici u promet moraju postupati po naredbi policajaca ili drugih osoba koje na temelju ovlasti iz zakona obavljaju nadzor i regulaciju prometa na cestama) i čl. 222 st. 1. (ovlaštena osoba može vozača podvrgnuti nadzoru s pomoću odgovarajućih sredstava i uređaja na tehnički pregled radi provjere ima li alkohola u organizmu ili pokazuje li poremećenost izazvane djelovanjem alkohola), navedeno je u priopćenju iz MUP-a Hercegbosanske županije.