PETI DAN POTRAGE U NEUMSKOM ZALEĐU "Ne odustajemo, pretražujemo šire područje"

nestanak,potraga,nestanak,potraga,neumsko zaleđe,Neum,Glumine,Nikola Prkačin,nestanak,potraga,gss,PU Čapljina,Mario Zovko,zdenko marić
GSS

Peti je dan potrage za nestalim Nikolom Prkačinom iz mjesta Glumine u neumskom zaleđu. Nikola koji je, kako nam svjedoče iz neumske Civilne zaštite, narušenog zdravstvenog stanja posljednji put viđen tog drugog rujna.

Potragu za njim pokrenuli su pripadnici HGSS Čapljina, neumski vatrogasci, ali i mještani. S obzirom da je procjena GSSuBiH bila kako bi nestali mogao biti naoružan, oni su slučaj prijavili policiji i odustali od potrage.

No, u Neumu nisu odustali, kažu kako je Nikola potpuno bezopasan i krenuli su u širu potragu.

Jučer su na terenu bili i specijalci.

"Pripadnici specijalne policije jučer su izašli na teren, no nije se ništa uspjelo. Mi nastavljamo dalje s potragom. Uzeli smo jedno šire područje koje ćemo pretraživati. Na terenu su naši pripadnici, vatrogasci i mještani. Do daljnjeg nećemo odustati od potrage", rekao je danas sa Hercegovina.info voditelj neumske Civilne zaštite Marko Tapalović.

Iako se prvotno mislimo kako specijalna policija ima pse tragače, to se nije ispostavilo točnim. Pse za ovakve potrage imaju jedino GSS i Civilna zaštita Federacije BiH.