PERO PREVIŠIĆ IZ ČAPLJINSKE NEOVISNE STRANKE "Dvaput sam išao u Sarajevo zbog emisije o Čoviću koja nije objavljena"

Pero Previšić
N1

Ne stišavaju se reakcije na otkriće hrvatskog tjednika Nacional o tome kako je N1 televizija Sarajevo stopirala emitiranje reportaže Ispod površine autora Borisa Breze a na temu Dragana Čovića.

Predsjednik Čapljinske neovisne stranke i jedan od najglasnijih kritičara Dragana Čovića tim se povodom oglasio na društvenim mrežama. Prenosimo Previšićevu objavu.
 
"U mjesecu kolovozu bio sam pozvan od strane TV kuće N1 BH dati izjavu o radu Hrvatskog narodnog sabora, i njenog vodstva na čelu sa predsjednikom HNS-a gosp. Draganom Čovićem. Emisija pod nazivom „ISPOD POVRŠINE“ urednika gosp. Borisa Breze, na koju sam se odazvao. Nakon 20-tak dana ponovo dobivam poziv da je snimak nestao sa matrice (izbrisao se), da bih trebao ponovno doći, što sam uradio. Otišao na ponovno snimanje koje je trajalo cca 90-tak minuta.

Emisija je trebala biti objavljena u mjesecu rujnu. Krajem mjeseca rujna kontaktirao sam urednika gore navedene emisije i pitao je li možda pomjeren termin za njenu objavu pošto nije objavljena. Dobivam odgovor da emisija za koju sam u dva navrata išao u Sarajevo da sudjelujem u njoj neće biti objavljena. Razočaran upitao sam „ZAŠTO“ koji je razlog? Dobivam odgovor da je menadžment TV kuće N1 donio takvu odluku, i da se boje tužbe.

Poznavajući i prateći novinara i urednika ove emisije N1 TV BH gosp. Borisa Breze zaključujem da on nije krivac za njeno neobjavljivanje, jer ga prateći poznajem kao jednog pravog profesionalca, i korektnog novinara koji je samo želio prenijeti ono što sam između ostaloga ja osobno iznio svoje stavove i svoje mišljenje kada je u pitanju vodstvo HNS-a i sam predsjednik gosp. Čović.

Dana 20.prosinca 2023. godine dobivam poziv od urednika medijske kuće NACIONAL iz Republike Hrvatske sa upitom znam li zašto nije objavljena emisija „ISPOD POVRŠINE " TV kuće N1 BH o gosp. Draganu Čoviću?

Cijeli članak o tome možete pročitati u njihovoj objavi koji je prenio portal hercegovina.info.''
Pero Previšić
Čapljinska neovisna stranka

 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.