Perić: Emisija "60 minuta" širi mržnju i vodi politički rat

"Ono što se godinama emitira u magazinu '60 minuta' i pojedinim informativnim emisijama Federalne televizije ne može biti eksces nekoliko novinara, već je očigledno da se radi o otvorenoj sprezi politike, medija i državnih institucija", ocijenio je Perić u ponedjeljak naveče za Radio-televiziju Republike Srpske.

Perić, koji je sudac Suda BiH, istakao je da je RAK sudionik "ove vrste medijskog terorizma", da treba odgovarati za ovakvo stanje na Federalnoj televiziji, te da je jasno da državne institucije surađuju s medijima i da je to "projekat u koji je uključeno više protagonista".

Perić je napomenuo da se svojevremeno obratio RAK-u povodom konstantnih napada i vrijeđanja koji su o njemu emitirani u "60 minuta" i dodao da je dobio "idiotsko objašnjenje".

"Odgovoreno mi je da se tu radi o istraživačkom novinarstvu na osnovu kojeg javno mnjenje treba izvući svoj stav. To je bio odgovor nekoga tko je trebao uspostaviti standarde u javnom servisu", rekao je Perić.

Denis Kuljiš, novinar iz Hrvatske, rekao je da bi ovakvo izvještavanje bilo neprihvatljivo za bilo koji medij u regiji, ocijenivši da je teško procijeniti koja "politička kalkulacija" iza toga stoji.

Srna