PEPCO STIŽE U BIH Poznati lanac trgovina otkrio u kojim gradovima planira otvoriti prve poslovnice

Pepco

Pepco, maloprodajni lanac trgovina s brzim rastom vrijednosti, danas je najavio planove za pokretanje poslovanja u Bosni i Hercegovini, pri čemu će prve trgovine biti otvorene na jesen 2023. godine.

Bosna i Hercegovina će biti 19. tržište za Pepco brend. Ovaj lanac ima više od 3.000 trgovina od Estonije na sjeveru Europe do Italije na jugu i od Španjolske na zapadu do Bugarske na istoku. Ove godine Pepco je također uspješno otvorio svoje prve trgovine u Njemačkoj i Grčkoj. 

Pepco je jedinstveni maloprodajni lanac diskontnih trgovina s raznolikom ponudom, kako proizvoda za dom, tako i odjeće za cijelu obitelj s oko 500 kategorija, a sve po veoma niskim cijenama. Niske cijene su ključna snaga Pepco trgovina, kako ističe većina njegovih kupaca (65%). Oni redovno posjećuju Pepco trgovine i 2/3 kupovina planiraju unaprijed, ali u isto vrijeme neki kupci posjećuju ove trgovine iz zadovoljstva, bez posebnog plana kupovine. Pepco trgovine su povoljne i nude profesionalnu, prijateljsku uslugu. Njihov indeks zadovoljstva kupaca iznosi 88%, što se ogleda u redovno osvajanim nagradama kao što su Zvijezde kvaliteta usluge.

Nakon tržišnog uspjeha u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, Pepco u početku cilja na područje Sarajeva i Banje Luke za svoje prve trgovine, a nakon njih slijedi daljnje širenje u zemlji.

Pepco trgovine zauzimaju više od milijun kvadratnih metara prodajnog prostora širom Europe. U Bosni i Hercegovini, kompanija želi surađivati s vlasnicima
nekretnina i agentima kako bi osigurala dugoročni zakup prostora od 450 do čak 700+ kvadratnih metara u maloprodajnim i trgovačkim centrima u gradovima i mjestima s više od 15.000 stanovnika.

“Otvaranje Pepco trgovina u Bosni i Hercegovini je sljedeći važan korak na putu rasta našeg brenda. Prateći rezultate istraživanje tržišta i uočavajući veliko
zanimanje u balkanskim zemljama poput Slovenije, Hrvatske i Srbije, također očekujemo da ćemo steći popularnost među kupcima u Bosni i Hercegovini. Pepcove vodeće cijene na tržištu, kvaliteta proizvoda kao i široka ponuda odjeće i kućnih potrepština govore sami za sebe – svakog dana negdje u Europi otvorimo novu Pepco trgovinu, a mjesečno u prosjeku obavljamo 28 milijuna transakcija”, kaže Anca Radu, regionalna direktorica maloprodaje lanca Pepco i dodaje:

“Od 2010. godine, Pepco je povećao broj zaposlenih za 1000% uz održavanje nevjerojatno visoke stope zadržavanja osoblja. Fokusiramo se na stvaranje
mogućnosti za naše kolege da rastu s nama, kako na profesionalnom, tako i na ličnom nivou. Zato nam je prioritet zaposliti ljude koji su strastveni, entuzijastični i žele razvijati svoje vještine i doprinesu razvoju kompanije.”

Pepco trenutno širom Europe zapošljava više od 24.000 kolega i kolegica i pruža im obimnu obuku kako bi poboljšao njihov doprinos poslovanju i razvio svoje dugoročne karijere, uz fleksibilne radne obrasce i beneficije za zaposlene. Mnogi zaposleni u Pepcu na višim rukovodećim pozicijama započeli su karijeru radeći u trgovinama.

Kompanija planira u početku zaposliti nekoliko desetaka djelatnika za pokretanje poslovanja u Bosni i Hercegovini.

Kao što kaže moto brenda "Osjetite kvalitetu, volite cijenu", Pepco osigurava trgovinama sve što im je potrebno i što žele za svoje domove po povoljnim cijenama, uključujući dječju, mušku i žensku odjeću, modne dodatke, obuću, kozmetiku, igračke, kućanske potrepštine, ukrase i druge tekstilne proizvode za dom.

Više detalja o brendu, mogućnostima zapošljavanja i potencijalnoj suradnji sa vlasnicima nekretnina dostupno je na web stranici www.pepco.ba.