PAR ISTINA O SLUČAJU BUNTIĆ Sudac prejudicira da neće biti svjedoka da je tukao ženu, pa navodi da zato neće u pritvor

Denis i Klara Buntić
Facebook

Bračno i obiteljsko nasilje poznatog rukometaša prema supruzi puni medijske stupce u zemlji i regiji. I dok se pod povećalom prati svaki potez Denisa Buntića, promiče u cijeloj priči srž situacije. 

Odluka suda u Ljubuškom o neodređivanju pritvora šokirala je regiju, a sud se na koncu, umjesto na početku, htio i izuzeti od cijele situacije, no izgleda da nijedan sud u ZHŽ ne želi ovaj vrući krumpir u svoje ruke. 

Zanimljivo je da sudac u rješenju o neodređivanju pritvora prejudicira da neće biti svjedoka, te to navodi kao jedan od razloga zbog kojih nije odredio pritvor.
 
„Kako je sudu poznato da u praksi potencijalni očevici bračnih nesuglasica i problema u pravilu izbjegavaju priznati da su išta vidjeli, onda sud smatra da bi u tom slučaju pritvaranje osumnjičenika na određeno razdoblju bilo bez značaja po tom pitanju“, kaže postupajući sudac Filip Šaravanja

U ovom predmetu bitno je navesti još dvije stavke. Sud u Ljubuškom, a kako su i sami potvrdili našem portalu, ima u tijeku proces nanošenje teške tjelesne ozljede iz 2019. kada je u pitanju Buntić kada donosi rješenje o neodređivanju pritvora. U istom tom trenutku svjesni su da je Buntićeva majka njihova zaposlenica. Tek naknadno, pod medijskim pritiskom, a nakon što su ga pustili na slobodu, traže izuzeće, što im se odbija. 

Što dalje slijedi. Očekuje se da bi sudsko vijeće po žalbama moglo vratiti predmet sucu na ponovni postupak, a on konačno napraviti što je morao prvi put. Međutim, tada to više nema snagu koju bi imalo prvi put. 

Tužiteljstvo ŽZH, unatoč činjenici da je njihov tužitelj Mladen Hrstić u kumovskim vezama s Buntićem u ovom predmetu nastupa profesionalno, a tužiteljica u ovom predmetu dva puta traži pritvor za Buntića. Jasno je da klapa na sudu u Ljubuškom, za koji nema izuzeća. Kako će se dalje ponašati u situaciji ostaje vidjeti. 

U članku sustav odmaže žrtvi podrobnije smo govorili o razlozima sve većeg broja femicida u Bosni i Hercegovini.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.