PANIC BUYING Zvali smo Klas i Violetu da vidimo jel skočila prodaja brašna i toalet papira, ovako nam kažu...

Klas brašno
Ilustracija

Bosanskohercegovački proizvođači osnovnih životnih namirnica, ali i higijenskih potrepština, zbog panične kupovine i straha koji je nastupio od širenja koronavirusa mogli bi, nenamjerno, i dodatno profitirati. Bh. građani, a što smo jučer fotografirali, i u Mostaru gomilaju brašno, ulje, toalet papir i dezinficijense. Najviše se prodaje brašno. Bilo vrećama od 25 kilograma, bilo u manjim pakiranjima, ali brašno 'pari' k'o ludo.

Andrea Tomašević Kolenda, glasnogovornica Klasa za hercegovina.info kaže da je, prema informacijama koje imaju iz trgovačkih lanaca, očigledan skok prodaje brašna.

„Sigurni smo da je razlog tome svijest potrošača da naprave neke manje zalihe u skladu sa preporukama Vlade o smanjenju kretanja. Klas zasad radi uobičajenim kapacitetima“, istaknula je.

Upitana kolika je mogućnost da brašna nestane, odnosno ima li potrebe za njegovim gomilanjem ističe da nema.

„Ako su točne procjene od SZO da će se situacija stabilizirati za 20 do mjesec dana velika je vjerojatnoća da Vlada neće donositi izvanredne mjere u pogledu strateških namirnica. Ne vidimo potrebu za gomilanjem namirnica, a samim tim ni brašna. Pratit ćemo globalni razvoj situacije“, poručuju iz Klasa.

Iz grudske Violete također potvrđuju da se u nekim dijelovima zemlje pojačano kupuju njihovi proizvodi, poput toalet papira. Ističu da će se to na kraju sravniti. Ljudi stvaraju zalihe i onda neko vrijeme nemaju potrebu za tim proizvodom, pa će proizvođaču doći na isto.

Bilo kako bilo, jasno je da se koronavirus, od kojega je i u BiH oboljelo 11 osoba, odražava na sve sfere življenja.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.