Pakistanac kroz BiH pokušao krijumčariti sunarodnjake, pomagao mu i Bosanac

Pakistanac kroz BiH pokušao krijumčariti sunarodnjake, pomagao mu i Bosanac
GP BiH

Pripadnici postrojbe Granične policije (GP) Zvornik, 4. svibnja, na području općine Teočak, spriječili su krijumčarenje 18 osoba afroazijskog porijekla u suradnji sa pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Regionalni centar Tuzla i Policijske postaje Teočak. 

U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin Bosne i Hercegovine koji je u vozilu bh. nacionalnih oznaka krijumčario četiri ilegalna migranta. Daljnjim radom na terenu, pronađena je grupa od 14 migranata, a koja se dovodi u vezu sa krijumčarenim migrantima iz vozila. 

Organizator krijumčarenja druge grupe migranata koja je pronađena u šumi je osoba afroazijskog porijekla (po izjavi državljanin Pakistana). Pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH i prema naredbi suca za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je pretres osumnjičenih osoba, a tijekom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti novac, mobilni telefoni sa pripadajućim karticama te drugi dokazni materijali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svih 18 krijumčarenih migranata je izjavilo da dolazi iz Pakistana. Tijekom dana državljanin Pakistana je, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu 'Krijumčarenje osoba', predat tužitelju Tužiteljstva BiH. Daljnji rad nad krijumčarenim migrantima nastavit će službenici Službe za poslove sa strancima BiH, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.