Pakistanac kroz BiH pokušao krijumčariti sunarodnjake, pomagao mu i Bosanac

Krijumčarenje Pakistanaca
GP BiH

Pripadnici postrojbe Granične policije (GP) Zvornik, 4. svibnja, na području općine Teočak, spriječili su krijumčarenje 18 osoba afroazijskog porijekla u suradnji sa pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Regionalni centar Tuzla i Policijske postaje Teočak. 

U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin Bosne i Hercegovine koji je u vozilu bh. nacionalnih oznaka krijumčario četiri ilegalna migranta. Daljnjim radom na terenu, pronađena je grupa od 14 migranata, a koja se dovodi u vezu sa krijumčarenim migrantima iz vozila. 

Organizator krijumčarenja druge grupe migranata koja je pronađena u šumi je osoba afroazijskog porijekla (po izjavi državljanin Pakistana). Pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH i prema naredbi suca za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je pretres osumnjičenih osoba, a tijekom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti novac, mobilni telefoni sa pripadajućim karticama te drugi dokazni materijali.

Svih 18 krijumčarenih migranata je izjavilo da dolazi iz Pakistana. Tijekom dana državljanin Pakistana je, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu 'Krijumčarenje osoba', predat tužitelju Tužiteljstva BiH. Daljnji rad nad krijumčarenim migrantima nastavit će službenici Službe za poslove sa strancima BiH, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.