FOTO  PAHULJE U LISTOPADU Snježna idila na Blidinju

Blidinje
Hajdučke vrleti

Prekrasni snježni prizori nam stižu iz Parka prirode Blidinje gdje je snijeg zabijelio ovu hercegovačku prirodnu ljepoticu, premda je tek sredina listopada.

Današnja temperatura zraka se neće penjati iznad 3 stupnja. Hladnije razdoblje je za očekivati je tijekom noći, ali će tijekom narednih dana temperature u dnevnim satima ponovno dostizati nešto veće vrijednosti, do 10 stupnjeva.

Sadržaj se učitava...

Sutra se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije na sjeveru zemlje. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi se očekuje na području Hercegovine i jugozapada Bosne, a u ostalim područjima prolazno slaba kiša tijekom noći na četvrtak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stupnjeva.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stupnjeva.

U petak će u Bosni i Hercegovini također biti oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne vjetar jugozapadnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17 stupnjeva.