PADAJU CIJENE GORIVA U HERCEGOVINI Mostar i Posušje imaju najjeftiniji dizel, a Ljubuški Super 95

Benzinska crpka
hercegovina.info

U Bosni i Hercegovini postepeno se nastavlja pad cijena goriva. Iako cijene padaju minimalno, svaki fening koji ostane u novčaniku, vozače može veseliti.

Mi smo tako uz pomoć aplikacije Federalnog ministarstva trgovine provjerili cijene goriva na benzinskim crpkama u Hercegovini. Tako se na današnji dan najjeftiniji dizel može pronaći po cijeni od 2,56 KM u više gradova, dok ćete po pitanju benzina Super 95 najpovoljnije proći u Ljubuškom.

Mostar

U Mostaru najjeftiniji dizel možete utočiti na Tojaga benzinskoj crpki gdje ćete izdvojiti 2,56 KM. Najvišu cijenu na današnji dan drže četiri Petrolove crpke i Mandi crpka u Čulama gdje mu je cijena 2,76 KM.

Kada je riječ o benzinu, sedam crpki (Tojaga, Salex, Oil-MF, TI Oil, Nestro Petrol te dvije Čule Promet crpke) imaju cijenu od 2,56 KM, dok ostatak crpki isti prodaje po cijeni od 2,61 KM, odnosno 2,66 KM.

Čapljina

Najjeftiniji dizel u Čapljini ima Gaz Benz u Gabela polju i cijena mu je 2,61 KM, dok većina crpki drži cijenu od 2,71 KM, izuzev dvije G-Petrol i dvije TI-Oil crpke gdje će te za isti izdvojiti 22,66 KM.

Najnižu cijenu benzina imaju tri benzinske crpke; Gaz benz, te dvije TI Oil crpke koje isti prodaju za 2,61 KM, a na ostatku benzinskih crpki njegova cijena je 2,66 KM.

Ljubuški

U Ljubuškom se najjeftiniji dizel može utočiti na dvije Perić benzinske crpke gdje je njegova cijena 2,61 KM, dok je on najskuplji na dvije INA crpke gdje ćete ga platiti 2,81 KM. Ostale crpke u ovom gradu isti prodaju po cijeni od 2,66 KM, odnosno 2,71 KM.

Što se tiče benzina Super 95, HIFA Petrol i Antunović AGS prodaju ga po cijeni od 2,46 KM, a dvije INA crpke i tu su najskuplje s cijenom od 2,71 KM. Na ostalim crpkama benzin se može pronaći po cijenama od 2,51 KM, 2,61 KM te 2,66 KM.

Široki Brijeg

Mepasova benzinska crpka u Širokom Brijegu na današnji dan ima najjeftinije gorivo i cijena mu je 2,61 KM, dok ćete najskuplje proći na crpkama; Jam-M-Benz, Petrol Oil i ZDB benz gdje mu je cijena 2,76 KM. Na ostatku benzinskih crpki on se može utočiti za 2,66 KM, odnosno 2, 71 KM.

Mepas crpka najjeftinija je i po pitanju Super 95 i cijena mu je 2,56 KM, dok ostatak crpki njegovu cijenu drži na 2,66 KM, izuzev dvije INA i dvije ABC Petrol crpke gdje mu je cijena 2,61 KM.

Grude 

U Grudama je najniža cijena dizela na gotovo svim crpkama 2,66 KM, izuzev G-petrol i Hifa Petrol crpki gdje je on nešto skuplji i cijena mu je 2,71 KM.

Što se tiče benzina najpovoljnije možete proći na Mina i TI Oil crpkama za 2,61 KM, dok ostatak crpki drži jednu cijenu od 2,66 KM.

Posušje

Najjeftiniji dizel u Posušju može se utočiti na TI Oil i F1 benzinskim crpkama po cijeni od 2,56 KM, dok je on najskuplji na HIFA petrol benzinskoj crpki po cijeni od 2,71 KM. Ostatak njih drži cijene od 2,61 KM, odnosno 2,66 KM.

Po pitanju Super 95 on je najjeftiniji na BGL, Lager i TI Oil crpkama po cijeni od 2,56 KM, dok ostatak crpki ima jednu cijenu od 2,61 KM.

Čitluk

Dvije Marinčić benzinske crpke imaju najjeftiniji dizel po cijeni od 2,61 KM, dok je on najskuplji na Oil Benz i Barbarić benz gdje mu je cijena 2,71 KM. Ostatak crpki prodaje ga za 2,66 KM. 

Marinčić benzinske crpke najjeftinije su i po pitanju Super 95 gdje mu je cijena 2,56 KM, dok je najskuplji na Mališić benz, Barbarić benz, Oil benz i Circle International benz po cijeni od 2,66 KM. INA benzinska crpka, kao i dvije Selak crpke prodaju ga po cijeni od 2,61 KM.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.