OVO SE NE PAMTI Na Novu godinu u Hercegovini izmjereno 20 stupnjeva

Nebo sunce
Ilustracija

Teško da se pamti Nova godina s temperaturama poput današnjih. Mjerene su dvocifrene brojke, kojima nedostaje samo minus u predznaku s obzirom u koja smo doba godine.

Danas je u našoj zemlji bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva, Bugojno 5, Sarajevo i Zenica 9, Ivan-sedlo 11, Sanski Most i Sokolac 12, Drvar 13, Bihać 14, Livno i Tuzla 15, Banja Luka, Mostar, Široki Brijeg i Trebinje 17, Gradačac 18, Grude 20 stupnjeva.

Sutra u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 12, a najviša dnevna od 12 do 18 stupnjeva.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura oko 3, a najviša dnevna oko 12 stupnjeva.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.