FOTO  Otvoren Sportski simpozij SimoSar 2013

Simpozij je otvorio Premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić koji je izrazio veliko zadovoljstvo uspješnom organizacijom ove ugledne manifestacije:

''Možda smo malo i naivni, ali naše je ubjeđenje da svoju zemlju upravo putem sporta možemo najbolje možemo predstaviti drugim državama. Treba gledati naprijed, uživati u predavanjima naših idola i vjerovati u bolje sutra našeg sporta koji je sve konkurentniji na međunarodnoj sceni'', kazao je Nikšić otvorivši SimpoSar 2013

Među brojnih poznatim osobama iz svijeta sporta vrijedi izdvojiti Igora Štimca, Nenada Markovića, Samir Avdić, Harun Mahmutović, Predrag Pašić, Muhamed Konjić, Bulend Biščević, Elmedin Konaković, Enid Tahirović, Sabahudin Delalić, Admir Bukva, Nermin Šabić, Vedin Musić, Predrag Šimić i brojni drugi.

Prvi dan ovogodišnjeg SimpoSara svojim je predavanjem okončao Igor Štimac, izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske. Veliki broj prisutnih gostiju iz svih dijelova javnog života, prije zanimljivog izlaganja nekada sjajnog nogometaša, riječ su imali vrsni stručnjaci iz oblasti medicine: dr. Nebojša Popović i dr. Ismet Gavrankapetanović.

Aplauze je u više puta izmamio gost iz Dohe, koji je domaćoj sportskoj javnosti poznat kao nekada vrsni rukometaš banjalučkog Borca. Dr. Popović naglasio je da se u posljednjih desetak godina sve više pozornosti u modernoj nauci posvjećuje tzv. '' rukometnom laktu'', i na zanimljiv način prezentirao vlastita iskustva kroz brojne korisne statističke podatke.

Dr. Gavrankapetanović je, potom, govorio generalno o sportskim ozljedama, načinu njihovog tretiranja kao i procesu rehabilitacije kao iznimno važnom dijelu normalnom povratku u natjecateljsku formu.

Točku na vrlo uspješan stavio je Igor Štimac svojim predavanjem na temu'' Razvoj nogometa na našim prostorima'', s posebnim akcentom na osvajanje brončane medalje Vatrenih na Svjetskom prvenstvu 1998. godine. Kroz neprocjenjiva iskustva i specifičan način izlaganja po kojem je poznat, Štimac je oduševio prisutne, a izlaganje je završio uz mnogo riječi hvala za organizatora simpozija Sabahudina Topalbećirevića kojeg iznimno cijeni.

Damir Hajdarbašić, Hercegovina.info