Otkriveno i izmješteno 253 migranata iz Bangladeša i Afganistana

Migranti Krajina
SPS

U utorak u jutarnjim satima Služba za poslove sa strancima (SPS) poduzela je operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području grada Bihaća i izmještanje migranata iz objekta 'Krajina metala' u privremeni prihvatni centar 'Lipa'. 

Inspektori Službe za poslove sa strancima su uz asistenciju MUP-a Unsko - sanske županije (USŽ), izvršili kontrolu pomenutog objekta u kojem su zatekli 253 migranta, u najvećem broju državljana Bangladeša i Afganistana. 

Služba za poslove sa strancima je navedene migrante iz napuštenog objekata izmjestila u privremeni prihvatni centar 'Lipa', gdje je obavljen medicinski pregled, identifikacija i registracija istih, te smještaj u preventivni izolacijski dio privremenog prihvatnog centra 'Lipa'.

Provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih akivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz napuštenih objekata u Privremene prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima, u koordinaciji  sa lokalnim vlastima na području Unsko-sanske županije, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje SPS.