OTKRIVENI IDENTITETI ŽRTAVA Uposlenici UKC-a Tuzla opraštaju se od ubijene Amele

Žrtva iz Tuzle
Screenshot/Facebook

Uposlenici UKC Tuzla opraštaju se od Amele Čičkušić, koju je zajedno sa dvoje malodobne djece ubio njen suprug, a potom izvršio samoubojstvo.

Svi uposlenici UKC-a Tuzla, građani Tuzle, ali i cijele Bosne i Hercegovine i regije u šoku su nakon stravičnog zločina, ostavljaju emotivne poruke i samo riječi hvale za Amelu.

"Tuzla, UKC i svi koji su te poznavali izgubili su mnogo, beskrajno mnogo… Rijetke su situacije u kojima meni nedostaju riječi. Jako sam tužna i makar ovako želim da ti odam počast.. Neka ostane zapisano da si bila jedna čestita, vrijedna, ozbiljna, pouzdana, humana osoba i savršena medicinska sestra… Jedna od najboljih koje poznajem… Kovid je pokazao prava lica mnogih od nas. Ja ću te pamtiti po žustrom koraku i bistrim, pametnim, predivnim crnim očima. Nikada ništa nije ostalo nezavršeno. Nikada me nisi iznevjerila, ni mene, ni pacijente. Možda nikada nisi dobila formalnu zahvalnicu, ali hvala ti! Hvala ti u moje ime i ime mnogih života koje smo u teškim danima branili zajedno", navela je uposlenica UKC Tuzla.

Druge koleginice, ali i pacijenti su naveli kako je uvijek bila nasmijana, susretljiva i poštena, prenosi "Avaz".

"Velika tuga, bol golema. Iskreno sućut obitelji. El fatiha i lijepi dženet da Allah podari Ameli i njenoj djeci", naveli su.