OTKRIVEN MISTERIJ LOMAČE ISPRED PU TOMISLAVGRAD Spaljivali komunističku ostavštinu s tavana

Spaljivanje knjiga Tomislavgrad
Facebook

Stanovnike Tomislavgrada začudio je prizor hrpe zapaljenih knjiga na privatnoj parceli u neposrednoj blizini zgrade U Policijske uprave Tomislavgrad.

Kako su istaknuli građani na društvenim mrežama, ostali su u čudu kako policija prema njihovim riječima može paliti arhivsku građu na tuđoj zemlji. Brojni su se zapitali jesu li možda zapaljeni i neki službeni dokumenti.

"Od jednog pratitelja tu na Facebooku sam dobio primjedbu da se na privatnom zemljištu ispod MUP-a Tomislavgrad pali arhivska građa iste. Digitalizacija izgleda uzima maha, u 21. stoljeću načelnik policije u Tomislavgradu Ilija Jakić, na tuđoj zemlji pali arhivsku građu PU Tomislavgrad.

Kakvoj sredini ili na kakvoj poziciji iole razuman, pismen čovjek dođe na ideju u ljetnim danima na tuđoj imovini zapaliti arhivsku građu, pa draga gospodo u nas u Tomislavgradu to radi policija, na čelu s Ilijom Jakićem. Da stvar bude gora, cenzori Đikić-Stanić stanu u obranu policije jer ne žele sebi "na vrat natovariti" miliciju, oprostite policiju. Nadam se da će se isto MUP pozabaviti možda sami sobom kada već rade protuustavne radnje nezaštićivanja osobne imovine", stoji u jednoj objavi na Facebooku.

Spaljivanje knjiga Tomislavgrad

Ovim tragom kontaktirali smo MUP Hercegbosanske županije iz kojeg su nam objasnili o čemu se zapravo radi.

"U tijeku su određeni radovi na zgradi Policijske uprave Tomislavgrad. Tu se u posljednjih mjesec i pol dana vrše određeni građevinski radovi. Trenutno se vrši postavljanje fasade, a prije toga je rađeno i krovište zgrade. Kada se radilo krovište, tu su pronađene knjige još iz vremena Jugoslavije iz 80-godina. Razne knjige, brošure i još puno toga. To nije ništa prije čišćeno. Tu se ne radi o nikakvim službenim dokumentima. Knjige su čak od Eduarda Kardelja. Kako je sada to čišćeno, to je iznešeno i zapaljeno je. Kontoktirani su i vatrogasci koji su kontrolirali situaciju. Zapaljeno je sve u krugu Policijske uprave, u jednom kutu parkinga", rekao je za Hercegovina.info glasnogovorik MUP-a HBŽ Ivica Vrdoljak.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.