OTKLANJANJE NEDOSTATAKA Autoceste FBiH tvrde da su popravili dio nedostataka na mostu Počitelj

most počitelj
JP Autoceste FBiH

Jedan od najkontroverznijih projekata na trasi Koridora 5C, most u Počitelju na kojem su se tijekom gradnje pojavile napukline konačno je saniran, tvrde iz JP Autoceste Federacije.

Oni su na društvenim mrežama napisali kako je "na mostu Počitelj završeno otklanjanje nedostataka polja 4, a uskoro će se nastaviti s otklanjanjem nedostataka i na preostalim zahvaćenim dijelovima rasponske konstrukcije. Time se most vraća u projektirano stanje, što znači da će imati istu nosivost, uporabljivost i trajnost kao što je predviđeno glavnim projektom.
Paralelno s radovima otklanjanja nedostataka rade se i pripreme za postavljanje ograda, prijelaznih naprava, te pripreme za izvođenje preostalih završnih radova. Prema predviđenoj dinamici, ovi radovi bi trebali biti završeni kroz svega par mjeseci, a kompletan most do početka ljetne sezone".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Podsjećanja radi, izgradnju mosta preuzeli su kinesko-azerbejdžanski izvođači Azvirt Limited Liability Company (Azerbejdžan), Sinohydro Corporation Limited (Kina) i Powerchina Roadbridge Group Co. Ltd. (Kina) a u pomoć su zvali slovenski Ponting da riješi probleme.