OTAC PROGOVORIO "Mog 14-godišnjeg sina opkolilo je 20 srednjoškolaca, a jedan od njih ga je pretukao"

OTAC PROGOVORIO "Mog 14-godišnjeg sina opkolilo je 20 srednjoškolaca, a jedan od njih ga je pretukao"

Mog četrnaestogodišnjeg sina, učenika Osnovne škole "Ivo Andrić" Banja Luka, sinoć je, nedaleko od školskog objekta, opkolila grupa od najmanje 20 njih, najvjerojatnije srednjoškolaca, te ga je jedan od njih pretukao, o čemu smo obavijestili i policiju.

Potvrdio je to za "Nezavisne novine" otac ovog osnovca, koji je inzistirao na anonimnosti, a na medijski istup se odlučio kako se ovakav napad više ne bi dogodio ni jednom učeniku.

"Ako trebaju djeca u strahu ići u školu, to je suludo", ističe otac u potresnoj ispovijesti.

Pozadina svega verbalni sukob

On kaže da je njegovog sina, nakon završene nastave, sinoć dočekalo dvadesetak, najvjerojatnije srednjoškolaca, te je napadnut.

"Odvojili su njegove drugare da ne mogu prići da ga odbrane, te njega fizički napali. Njih je bilo bar 20. Okružili su ga. Jedan ga je tukao. Izudaran je po licu, oboren na zemlju, a potom su ga ostavili na miru", rekao je otac.

Ispostavilo se, dodaje, da je pozadina svega ovoga raniji verbalni sukob, te da je to njegovom sinu večer ranije i rečeno - da će biti sačekan ispred škole, ali on to vjerojatno nije ozbiljno doživio. Otac, naime, sumnja da je napadače poslao vršnjak njegovog sina, a s kojim je četrnaestogodišnjak imao razmirice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene je o svemu obavijestila školska direktorica i sinova razrednica. Došao sam tamo, prijavljeno je policiji. Njega smo odveli u UKC RS, da mu se zbrinu rane, da se zašiju. Njemu je rasječeno lice i usna na dva mjesta. Nakon toga smo se javili u Policijsku stanicu da to službeno prijavimo. Nakon svega, ja se plašim da će on imati stresove ubuduće, da će se plašiti da će ga netko dočekati. Šokirani smo. Sreća da je to prošlo bez ozbiljnijih fizičkih posljedica, a nadam se da neće biti psihičkih. Ovakve stvari ne bi se smjele ponavljati nikome", rekao je ogorčeni otac.

S cijelim slučajem upoznata direktorica škole

Željka Opačić, direktorica Osnovne škole "Ivo Andrić", kaže da je o svemu odmah upoznata.

"Već smo reagirali. Imali smo i izvanrednu sjednicu Nastavničkog vijeća, te su sve kolege upoznate o nemilom događaju. Jutros sam predsjednika Aktiva direktora srednjih škola upoznala o saznanjima našeg đaka da se radi o grupi srednjoškolaca", rekla je Opačić.

Dodala je da su poduzeli i niz drugih mjera, te sa roditeljima obavili razgovor, a da su na snazi pojačane mjere i dežurstva nastavnika.

"Dobili smo informaciju da je to bila sačekuša", rekla je Opačić.