OSUMNJIČEN 30-GODIŠNJAK U Posušju spriječeno krijumčarenje 16 migranata

migranti Posušje
Ilustracija/GP BiH

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine, dana 25. rujna 2023. godine, spriječili su pokušaj krijumčarenja 16 stranih državljana u graničnom području Posušja.

Detalji o zaustavljenom vozilu i vozaču

Krijumčarenje je otkriveno tijekom rutinskog nadzora državne granice prilikom pregleda putničkog motornog vozila VW - kombija s bosanskohercegovačkim registracijskim oznakama. Vozilom je upravljao A. B. (rođen 1993.), državljanin Bosne i Hercegovine.

S obzirom na sumnju u počinjenje kaznenog djela krijumčarenja osoba, dežurni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine je obaviješten o incidentu. Prema nalogu tužitelja, vozač A. B. je ispitan kao osumnjičeni, a vozilo i drugi materijali relevantni za istragu su privremeno oduzeti. Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine će biti dostavljen izvještaj o kaznenom djelu krijumčarenja osoba u vezi s osumnjičenim A. B.

Identitet putnika: Republika Turska i Sirija

Ustanovljeno je da od 16 stranih državljana, njih 11 su državljani Republike Turske, dok pet osoba nije posjedovalo identifikacijske dokumente te su izjavili da dolaze iz Sirije. Služba za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine je također obaviještena o ovom događaju. Trenutno se provodi daljnja istraga u vezi s ovim slučajem.