OSUĐEN PREVARANT IZ LJUBUŠKOG Osam mjeseci uvjetne i vraćanje 25.000,00 KM

Ljubuški,prevarant,sud,Široki Brijeg,josip aničić,pedofil

Županijski sud Široki Brijeg potvrdio je Presudu Općinskog suda u Širokom Brijegu kojom je Juri Majiću sinu Srećka, iz Vitine, grad Ljubuški izrečena uvjetna osuda – 8 mjeseci zatvora uvjetno na 2 godine uz dodatni uvjet da oštećenoj A.K. plati iznos od 25.000,00 KM najkasnije do 22.08.2023. godine, u protivnom će se pokrenuti postupak opoziva uvjetne s ciljem izdržavanja izrečene kazne zatvora od 8 mjeseci, priopćio je Županijski sud u Širokom Brijegu.

Portal Otpor podsjeća javnost da je Jure Majić oglašen krivim jer je, u namjeri da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist, doveo u zabludu oštećene na način da im je lažno obećao da će, nakon što pronađe kupca, ugovoriti prodaju njihovog stana za minimalnu cijenu od 25.000,00 KM, koji će se iznos isplatiti njima, a da će sve što dobije preko tog iznosa zadržati za sebe (kao nagradu za učinjenu uslugu), što nikada nije učinio nego je primljeni novac u iznosu od 13.000,00 KM i vozilo u vrijednosti od 12.000,00 KM, zadržao za sebe (detaljno opisano u izreci prvostupanjske presude).

Obzirom da Tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke nije izjavilo žalbu na odluku o vrsti i visini kaznenopravne sankcije, ovaj sud u tom dijelu nije niti mogao preispitivati prvostupanjsku presudu.