OŠTRA OSUDA Nakon brutalnog nasilja nad djelatnicom hotela u Jablanici oglasio se i načelnik

Damir Šabanović
Facebook

Nakon što je Bosnu i Hercegovinu potresao slučaj iz Jablanice gdje je vlasnik hotela brutalno pretukao svoju djelatnicu, danas se oglasio i načelnik Jablanice Damir Šabanović.

On je najooštrije osudio nasilje te najavio kako će preispitati bilo kakav oblik suradnje s poslodavcima koji omolažavaju svoje radnike i provode nasilje nad njima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Nasilje nikad i ni u kojem obliku ne smije i ne treba postojati, a odgovor na njega mora biti brz i oštar. Ja najoštrije osuđujem događaj u kojem je teško pretučena naša sugrađanka i očekujem da policija i tužiteljstvo urade sve kako bi se odgovorna osoba kaznila", napisao je Šabanović.

"Kao načelnik Općine pobrinut ću se da Općina Jablanica u razdoblju ispred nas preispita bilo kakvu suradnju s poslovnim subjektima koji pored omalovažavanja radnika i njihovih prava provode i fizičko nasilje nad njima. Zaštita ljudskih i radničkih prava je temeljna vrijednost i ovakvo ponašanje u 21. stoljeću je neprihvatljivo. Našoj sugrađanki želim brz i uspješan oporavak", poručio je načelnik Jablanice.

Pretučena radnica hotela "Jablanica" danas je dala i ekskluzivnu ispovijest za Hercegovina.info.