OSTANITE KOD KUĆE Automobil je luksuz u Hercegovini. Evo gdje je gorivo najjeftinije, a gdje najskuplje

gorivo

Jedini način na koji žitelji Bosne i Hercegovine, već odavna prepušteni sami sebi, mogu utjecati na cijene energenata i hrane je da se manje vozaju i da manje jedu. Druge opcije više nema, vudući da politika koju smo izabrali djeluje samo u vlastite svrhe.

Dizelska tekućina postala je luksuz, benzin se popeo do dizela, a za 10 km trenutačno u većem dijelu Hercegovine možete nasuti nepuna tri litra dizela.

Aplikacija Oil info pokazuje kontinuirani rast energenata u Federaciji, a čini se da je najbolji recept za pučanstvo onaj iz koronapanike "ostanite kod kuće". 

U Mostaru više ni na jednoj benzinskoj crpki dizela nema ispod 3.41 marku, raste i cijena 95-tice, koja je se vrti oko 3.30 maraka. U Čapljini se dizel po 3.31 marku može nabaviti još u Gabela polju, dok je bezolovni benzin najjeftiniji u Domanovićima po cijeni od 3,11 maraka.

U Čitluku je dizel skuplji nego u Mostaru i Čapljini, odnosno najeftiniji je na Marinčić benzu po cijeni od 3.46 maraka, dok je benzin u okvirima susjednih gradova, a najjeftiniji na Mališićevoj benzinskoj crpki prema Ljubuškom. U Prozor Rami najjeftiniji dizel je na Holdini u gradu 3.41 fening po litri, dok je na ostalim crpkama skuplji od 5-10 feninga po litri, a i benzin je najeftiniji na toj crpki i iznosi 3.31 marku po litri.

U Širokom Brijegu dizela po cijeni od 3.41 marku ima na G-Petrolu na Klancu, Bagariću na Visokoj Glavici, te Uzarićima, na ostalim crpkama je skuplje. Benzin je najpovoljniji na Holdininim crpkama u tom gradu. Ljubuški je čini se najpovoljniji, pa dizela po cijeni od 3.26 maraka ima na benzinskim crpkama Antunović, Perić i Holdina.

Ovdje je i benzin najjeftiniji, te se može nasuti u Zvirićima po cijeni od 3,06 maraka. U Stocu se dizel vrti oko 3,41 marku, a ta je cijena na Hodovu i u Aladinićima, dok je na drugim crpkama skuplje. 95-tica je najjeftinija na Maslinama, gdje cijena iznosi 3.31 marku. Kada je u pitanju Posušje dizel je najjeftiniji u Rakitnu, na Verdić Commercu po cijeni od 3.36 feninga, a na toj crpki je najjeftiniji i benzin po cijeni od 3.16 km. U Grudama su dizel i benzin najjeftiniji na crpkama Mina i G-Petrol, a iznose 3,26 po litri.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.