Orić ostaje u 14-dnevnom pritvoru u Švicarskoj

naser orić, uhićenje, švicarska, naser orić, naser orić, Državno odvjetništvo BiH, Srebrenica, naser orić, ratni zločin, ratni zločinac, ratni zločini, Armija BiH, naser orić, naser orić, Valentin Inzko
... u Srebrenici Nasera Orića kazao je da je "i njega to iznenadilo", javlja Anadolu Agency (AA).

"Mi imamo jedan predmet koji je u fazi prijave, za ovo nismo znali. Znači, mi ćemo razgovarati s gospodinom Vukčevićem, vidjet ćemo i tražit ćemo da se predmet ustupi BiH, da se vodi ovdje suđenje", poručio je Salihović.

Kazao je kako očekuje "da se postupak vodi ovdje".

Vukčević koji boravi u Sarajevu kazao je da ni on nije znao da će orić biti uhićen, te da ne želi komentirati njegovo uhićenje.

Kako Avaz sazneje, Naser Orić ostat će zadržan 14 dana u ekstradicijskom pritvoru, a do tada će njegova obrana imati rok da prikupi svu dokumentaciju po kojoj on ne bi trebao biti isporučen Srbiji, koja je i raspisala potjernicu za njim.

Ovo je potvrdio Ćamil Duraković koji se nalazi u Ženevi i koji je čekao da Orić bude saslušan pred nadležnim tužiteljem.

Orić je uhićen u srijedu na ulazu u Ženevu i pritvoren. .

Interpol Beograd raspisao je međunarodne potjernice za Naserom Orićem i Hakijom Meholjićem u veljači prošle godine zbog sumnje da su počinili krivično djelo ratnog zločina tijekom 1992. godine.

Apelacijsko vijeće Haškog tribunala pravosnažno je 2008. godine oslobodilo Nasera Orića krivice za nespriječavanje zločina nad Srbima 1992. i 1993. godine.