ORGANIZIRANI KRIMINAL Crnogorcu zabrana ulaska u BiH na pet godina

Doljani granica carina
Ilustracija/Hercegovina.info

Pripadnici Službe za poslove sa strancima (SPS) u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske i Državne Agencije za istrage i zaštitu, dana 6.10.2021. godine, na području Istočnog Sarajeva locirali su državljanina Crne Gore, inicijala N.H., za kojeg je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, jer se dovodi u vezu sa organiziranim kriminalom.

Prema državljaninu Crne Gore, Služba za poslove sa strancima, je poduzela mjere iz svoje nadležnosti te istom izrekla mjeru protjerivanja sa teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka u razdoblju od pet godina. 

Osobi je određena mjera stavljanja pod nadzor smještajem u Imigracijski centar, gdje će ista boraviti dok se ne steknu uvjeti za udaljenje u zemlju porijekla. 

Služba će i u narednom razdoblju kontinuirano poduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine, navedeno je u informaciji iz Ureda za informiranje SPS.