Organiziran rehabilitacijski kamp za mlade koji boluju od leukemije i raka

Organiziran rehabilitacijski kamp za mlade koji boluju od leukemije i raka

Udruženje obitelji i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti s područja Tuzlanske županije "Pipol" organiziralo je od 16. do 18.kolovoza ljetnu rehabilitaciju za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka s područja Tuzlanske županijea.

"Pobijedimo zauvijek mRAK" bio je službeni slogan sedmog ljetnog rehabilitacijskog kampa u kojem je uzelo učešće gotovo devedeset korisnika Udruženja iz svih općina i gradova s područja Županije.

Tijekom trodnevnog boravka u sportsko-rekreativnom centru S.R.C.A. Ajdinovići, Olovo, mališani i mladi izliječeni od raka, u pratnji članova obitelji, uživali su u planinskom zraku i ekološki čistoj sredini koja je neprocjenjiva za njihovo zdravlje, posebno za djecu i mlade koja su nedavno završili s intenzivnim bolničkim liječenjem i kojima je ovaj kamp otvorio vrata u svijet.

Pored organiziranih edukativnih, sportskih i rekreativnih aktivnosti, korisnici projekta su uživali i u slobodnim aktivnostima: obilasku ZOO vrta, terapijskom jahanju konja, igri u slanoj sobi, kupanju u zatvorenim bazenima, masažama u spa centru, grupnim šetnjama i neformalnim druženjima tokom kojih su razmjenjivali iskustva i stjecali nova prijateljstva.

Projekt "Pobijedimo zajedno mRAK" ima je za cilj da oporavi ono što je ljudskom oku nevidljivo, a to su dječja duša i dječji duh, te da kreira nova, pozitivna iskustva i sjećanja kojima će se zamijeniti stare boli, rane i strahovi.

Okupiti na jednom mjestu djecu i mlade koji svakim novim danom koračaju hrabro na putu ka konačnom ozdravljenju, kao i djecu i mlade koji su već odavno izliječeni i nižu brojne uspjehe u obrazovanju, sportu i u svim drugim životnim segmentima, koji su zasnovali obitelji i imaju ili trebaju dobiti svoje potomke, zaista je neprocjenjivo -priopćeno je iz Udruženja "Pipol".

(fena)