Optužnica protiv Zlatana Mije Jelića: Kadija te tuži kadija ti sudi

Postojavanje postrojba HVO-a.
..., Udruga bivših pripadnika postrojbe Ante Bruno Bušić, Udruga PPN Ludvig Pavlović)

S ogorčenjem smo primili vijest o podizanju optužnice Tužiteljstva BiH protiv našeg ratnog zapovjednika generala Zlatana Mije Jelića. U potpunosti i sa gnušanjem odbacujemo sve monstruozne optužbe izrečene na račun našeg junaka domovinskog rata i u potpunosti ga podupiremo, ponosni na njegov ratni put u obrani domovine i u borbi za slobodu hrvatskog naroda.

I ova optužnica podignuta od strane Tužiteljstva BiH pokazuje, po tko zna koji put kako se preko naših ratnih zapovjednika u montiranim političkim procesima pokušava nametnuti teza o HVO- e i cjelokupnim hrvatskim narodom u BiH kao zločinačkoj organizaciji a sve to po načelima koja su vrijedila još u vrijeme otomanskog carstva : „ kadija te tuži kadija ti sudi „.

Na sve ovo, na žalost ostaju gluhi i nijemi hrvatski politički predstavnici na svim razinama vlasti od gradskih i županijskih do federalnih i državnih razina. ogorčeni smo takvom pasivnošću i prepuštanju naših ratni zapovjednika neutemeljenim optužbama te medijskoj hajci orkestriranoj iz redova onih koji za cilj imaju nestanak hrvatskog naroda s ovih područja, odnosno onih koji u miru pokušavaju ostvariti ono što im nije pošlo za rukom u ratu zahvaljujući upravo ljudima kao što su i naš general Zlatan Mijo Jelić.

Za razliku od hrvatskih političkih predstavnika, bošnjački politički predstavnici nisu se javno susprezali izvršiti neviđeni pritisak na pravosuđe i uz osude zbog podizanja optužnice, zaprijetiti da će generala Mahmuljina braniti svim institucionalnim pa i izvaninstitucionalnim sredstvima. Ili kako to bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović diplomatski uvija u celofan porukama o nedopustivosti izjednačavanja žrtve i agresora „ stvaranju umjetnog balansa u procesuiranju ratnih zločina „ a federalni ministar branitelja, potvrđuje navodima „ da će se rad pravosudnih organa poštivati ali samo do određene mjere „

Gospodo hrvatski politički predstavnici u BiH, vi ste tada, žalosno je, sluganski i ponizno propustili reagirati na ovakve krajnje opasne izjave. Žalosno je i neprihvatljivo za sve hrvatske branitelje i domoljube kako svojom pasivnošću u slučaju podizanja optužnica protiv našeg ratnog zapovjednika idete niz dlaku onima koji ne žele dobro hrvatskomu narodu. Ovdje se ne radi samo o sudbini, čestitosti i čistoći obraza junaka domovinskog rata generala Zlatana Mije Jelića, nego se radi o tome da se ovakvim monstruoznim optužbama želi okaljati čestitost i čistoća obraza svih poštenih hrvatskih ljudi, onečistiti prolivena krv hrvatskih domoljuba u borbi za slobodu. Svojom šutnjom, gospodo politički predstavnici u BiH, vi jasno pokazujete koliko vam je stalo do vaših fotelja i privilegija a koliko vam je stalo do hrvatskih branitelja domovinskog rata koji su svojom žrtvom omogućili blagodati koje danas uživate.