OPTUŽEN 42-GODIŠNJAK Curama iznajmio stan, pa ih tajno snimao s više kamera

Skrivena kamera soba

Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka dana podiglo je optužnicu protiv Mladena Janjilovića, rođenog 1981. Godine u općini Stanari, zbog kaznenog djela neovlašteno fotografiranje.

Optužnicu je potvrdio sudac za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Osumnjičeni je u vremenskom razdoblju od 15. svibnja 2021. do 5. srpnja 2021. godine u Banjoj Luci, u stanu čiji je vlasnik, a koji je iznajmio oštećenim osobama, neovlašteno sačinio fotografski i video snimak osoba bez njihove suglasnosti, povređujući time posebno njihovu privatnost.

On je iznajmio stan djevojkama M. J., T. S., T. V., S. B. i N.M., a u prostorijama spavaćih soba ugradio je videonadzor koji se sastoji od tri kamere i digitalnog video rekordera.

Osim toga, u spavaćim sobama postavio je TV prijemnike u kojima je naknadno napravio izmjene, na način da je na zaštitnoj plastici televizora s prednje strane napravio otvor u koji je ugradio sočivo kamere.

Snimao je oštećene za vrijeme dok borave u sobama, presvlače se i obavljaju druge životne aktivnosti, povređujući na taj način privatnost oštećenih, a potom je pomoću aplikacije instalirane u svom mobilnom telefonu pristupao sustavu videonadzora i vršio pregledanje sadržaja na DVR uređaju, nakon čega je fotografije oštećenih pohranjivao u mobilnom telefonu.